Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen tarkoituksena on edistää, kehittää ja tukea teatteritaidetta, lisätä teatteritietoutta ja kasvattaa teatteriyleisöä Espoossa sekä myötävaikuttaa Espoon kaupunginteatterin toimintaedellytysten parantamiseen.

Espoon kaupunginteatterin toiminnasta vastaa kaupunginteatterisäätiö. Säätiöllä on kaksi osapuolta: Espoon kaupunki ja Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys. Kannatusyhdistys on rekisteröity yhdistys, joka toimii vapaaehtoistoiminnan pohjalta. Varansa yhdistys saa keräämällä jäseniltään jäsenmaksuja.

Yhdistys järjestää jäsenilleen ja muillekin tilaisuuksia, joissa teatteria yleensä ja teatteritoimintaa erityisesti Espoossa tehdään tunnetuksi. Yhdistys pyrkii vaikuttamaan teatteripolitiikkaan Espoossa luomalla positiivista henkeä teatterikulttuurin tukemiseen.

Kannatusyhdistyksen toiminnan pääpaino on tällä hetkellä tukea uuden teatteritalon aikaansaamista Tapiolaan. Tätä varten yhdistys on luonut yhteydet Espoon tämän hetken poliittisiin vaikuttajiin. Samoin yhdistys pyrkii tuomaan asiaansa esille lehdistön ja muunkin median kautta.

Kannatusyhdistyksessä on tällä hetkellä lähes 550 jäsentä.