Ne jotka ovat käyneet katsomassa viimeisintä vierailua Louhisalissa, tietävät mitä otsikko tarkoittaa. Tänään näytäntö on loppuunmyynti. Kun loppuunmyydyt vierailut kestävät vain muutaman päivän, on erittäin tärkeää, että sali on riittävän suuri. Louhisalin pieni koko ja huonot näyttämöresurssit ovat estäneet monen kansainvälisen huippuesityksen tuomisen Suomeen. Toivottavasti järki voittaa ja teatteri saa 500-600 paikan ajanmukaiset teatteritilat.

Meillä oli 9.10 strategiaseminaari ESKOssa eli Esittävän taiteen koulussa, jonka toimintaa tuemme stipendein. Puhuimme suhteesta Espoon kaupunkiin, yhteistoiminnastamme teatterin ja teatterisäätiön kanssa.

Meillä on muutama Espoolainen kumppani, jotka ovat kulttuurialan kannatus- ja tukiyhdistyksiä. Tulemme kehittämään yhteistyötä edelleen ja hankkimaan uusia kumppaneita. Sieluni silmin näen valtakunnan tasolla vahvan ja arvostetun kokonaisuuden: Emma, Sinfonietta ja Kansainvälinen teatteri. Kun ne luovat kaupungin imagoa, niin ehkä kaupunginjohtokin uskoo kulttuurin voimaan Espoossa. Joskus olen miettinyt, että pitäisikö teatterilla olla joku lyhyt nimi.  Toisiko se teatteria lähemmäksi? ”Espoon Kaupunginteatteri – The International Theatre of Finland”, ei nyt ole aivan hirveän myyvä.

Paljon puhuimme jäsenpalveluista ja jäsenten osallistumismahdollisuuksien lisäämisestä jäsenkyselyn yhteenvedon pohjalta (löytyy ”Arkisto”-kansiosta).  Olemme myös kiitollisuudella havainneet jäsenten lisääntyneen aktiivisuuden ohjelmien myynnissä. Tätä lisää!

90 % vastaajista haluaisi jäsenkirjeet sähköpostina. Tulemme vuoden vaihteen jälkeen lähettämään jäsenkirjeet sähköisinä kaikille niille, joiden osoite meillä on. Jos et ole saanut esim. viestiä teatterin sekä Kirkko- ja kaupunkilehden keskustelutilaisuuksista, kannattaa varmistaa, että meillä on oikea osoite  laila.suokorte@kolumbus.fi . Olemme lähettäneet sähköisesti myös pikatiedotteita esim. teatterin halvoista lipputarjouksista. Jäsenkirjeet löytyvät myös www-sivuilta. Niitä jäsenet pitivät kyselyn perusteella hyvin toimivina.

Jäsenemme ovat pääasiassa seniorinaisia. He ovat teatterin ystäviä.  Pyrimme luonnollisesti kasvattamaan jäsenmäärää, mutta on vaikea saada nuorempia ja miehisempiä jäseniä kannatusyhdistykseen, jos teatteri ei kiinnosta. Teatteritietouden jakaminen kyllä kuuluu tehtäviimme, mutta resurssimme ovat rajalliset.

Yhdistyksen tiedotus on saanut kiitosta. Hyväksyimme Tiedotuksen periaatteet hallitukselle. Nekin löytyvät ”Arkisto”-kansiosta.

Ai  niin. Viisi onnellista jäsenkyselyyn vastannutta saa noutaa teatterilta vapaalipun avec. Voittajille on ilmoitettu.