Hyvät Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen jäsenet

Yhdistyksen pikkujoulu teatterilla tiistaina 17.12.2019 klo 18.00

Espoon Kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen pikkujoulua juhlitaan Revontulihallilla tiistaina 17.12.2019. klo18. Buffet tarjoilua, glögiä ja pikkujouluista ohjelmaa. Taiteilijavieraanamme on näyttelijä Timo Torikka. Timon muistamme ”Meidän luokka”- näytelmästä. Ensi kevätkaudella hän näyttelee keskeisen roolin ” Lehman Brothers”- näytelmässä Revontulihallissa. Vielä ehtii mukaan pikkujouluun. Ilmoittautumiset sihteerille laila.suokorte@kolumbus.fi , puheenjohtajalle leo.eskola@pp.inet.fi tai puhelimitse 040 8364433 12.12.2019 mennessä. Saatuasi vahvistuksen maksa osallistumismaksu 10 euroa yhdistyksen tilille FI12 5724 4220 045856. Käytä viitenumeroa 885199.

Teatteriretki Saloon teatteri PROvinssiin sunnuntaina 26.1. 2020

Kannatusyhdistys tekee retken Salon teatteri PROvinssiin katsomaan Tohtori Zivago – musikaalia sunnuntaina 26.1.2020. Lähtö on Revontulihallilta klo 13.00. Retken osallistumismaksu on 60 euroa/henkilö. Maksu sisältää teatterilipun, edestakaisen matkan ja väliaikatarjoilun. Varaa lippusi 18.12.2019 klo 10 lähtien sihteeriltä sähköpostitse laila.suokorte@kolumbus.fi tai puh 040 547 7505. Saatuasi vahvistuksen maksa osallistumismaksu yhdistyksen tilille FI12 5724 4220 045856. Käytä viitenumeroa 882587.

Kaksi hätkähdyttävää Suomen kantaesitystä keväällä 2020 Revontulihallissa

Anat Govin Voi Luoja! on jumalallinen komedia, jossa Jumala hakeutuu terapiaan

”Israelilaisen näytelmäkirjailija Anat Govin näytelmässä Voi Luoja! (Oh My God!) käsitellään koko länsimaisen ihmisen alitajunta. Koskettava, nokkela ja kärkeväkin näytelmä pohtii kumpi on sekopäisempi Jumala vai ihminen? Ja onko uskossa lopulta kyse Jumalasta vai ihmisestä?

Psykoterapeuttina toimivan yksinhuoltajan Ellan elämässä on pettymyksiä ja epätoivoa, mutta yksi asia on hänelle varmaa, mihinkään jumalaan hän ei usko – paitsi ehkä itseltään salaa. Ella saa uuden, epätoivoisen, väsyneen ja ahdistuneen asiakkaan, Jumalan; mutta lopulta on hyvin epäselvää, kuka terapoi ja ketä. Esitys sinkoilee tämän hetken maailmasta Raamatun tapahtumiin ja takaisin. Elämän peruskysymykset ovat olleet samat viimeiset 6000 vuotta.

Näytelmä- ja käsikirjoittaja Anat Govin (1953–2012) Voi Luoja! sai ensi-iltansa 2008 Tel Avivissa, minkä jälkeen näytelmää on esitetty mm. Saksassa, Argentiinassa, Puolassa, Venäjällä ja Brasiliassa.” ( esittelyteksti teatterin esitteestä)

Rooleissa nähdään Martti Suosalo, Sanna-Kaisa Palo ja Ari Kauppila. Ohjaus Taru Mäkelä.Kannatusyhdistys on varannut jäsenhintaisia lippuja to 13.2. klo 19 esitykseen. Tarkemmin tammikuun jäsenkirjeessä.

Stefano Massinin kirjoittama menestysnäytelmä nyt ensimmäistä kertaa Suomessa

Lehman-trilogia on runollisen koominen tarina Lehmanin perheen eeppisestä taipaleesta, jonka kuluessa köyhistä saksalaisista maahanmuuttajista kasvaa mahtavan talousimperiumin rakentajia. Näytelmä kuvaa modernin kapitalismin evoluutiota, rahatalouden nousua ja massakulutuksen alkua seuraamalla Lehmanin perheen vaiheita kolmen sukupolven ajan, vuodesta 1844 vuoden 2008 Lehman Brothers -pankin romahdukseen saakka. Tapahtuma laukaisi yhden kaikkien aikojen merkittävimmistä finanssikriiseistä. Näytelmä avaa 164 vuotta lähihistoriaa antaen abstraktille talouden käsitteelle ihmiskasvot ja näyttää, kuinka amerikkalainen unelma muuttuu painajaiseksi.

Kriitikoiden ylistämää näytelmää on esitetty Ranskassa, Italiassa, Saksassa, Espanjassa ja sen Lontoon National Theatren näyttämöllepano (ohj. Sam Mendes) siirtyi Off-Broadwaylle New Yorkiin.” ( esittelyteksti teatterin esitteestä)

Näyttämöllä Timo Torikka, Jussi Lehtonen, Juha Sääski ja Maija Ruuskanen.

Esityksen ohjaa Davide Giovanzana ja sen Suomen kantaesitys on Espoon Kaupunginteatterin Revontulihallissa 20.3.2020.

Kannatusyhdistys on varannut  jäsenhintaisia lippuja to 26.3. klo 18.30 esitykseen. Tarkemmin helmikuun jäsenkirjeessä.

Varmista, että yhteystietosi ovat oikein yhdistyksen jäsenrekisterissä

Tiedotamme yhdistyksen toiminnasta jäsenkirjeillä ja kotisivuillamme. Tämä jäsenkirje on kymmenes tänä vuonna. Kaikki jäsenkirjeet julkaistaan myös yhdistyksen kotisivuilla www.eskateka.fi. Kirjeet lähetään jäsenrekisterissä olevien tietojen perusteella, joko sähköpostitse tai paperikirjeenä. Paperikirjeet olemme voineet lähettää teatterin postitussopimuksen kautta edulliseen hintaan. Postitussopimus muuttui viime keväänä niin, ettemme voi enää käyttää sitä. Paperikirjeitä lähetämme vastaisuudessa vain niille jäsenille, joilla ei ole sähköpostiosoitetta. Yhdistyksen uudistetut kotisivut avautuvat joulukuun puolivälissä.

Tiedottamisen kannalta on tärkeää, että yhdistyksellä on rekisterissään oikeat jäsentiedot. Lähetä tieto yhteystietojesi muutoksista sihteerille laila.suokorte@kolumbus.fi tai puhelimitse 040 547 7505.

Toivotamme kaikille yhdistyksen jäsenille iloista joulua ja hyvää tulevaa vuotta 2020. Kiitokset aktiivisesta osallistumisesta yhdistyksen toimintaan.

Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen hallitus

Leo, Riitta, Laila, Aili, Helena, Raimo, Sinikka ja Tutteli