Hyvät Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen jäsenet

Teatteriretki kansallisteatteriin 30.11.2019

Kannatusyhdistys järjestää lipun varanneille ja lunastaneille jäsenilleen retken Kansallisteatteriin katsomaan ”Sapiens”– esitystä suurella näyttämöllä lauantaina 30.11.2019. Teatteri tarjoaa halukkaille mahdollisuuden opastettuun taidekierrokseen, jolla tutustutaan teatterin taideaarteisiin. Kierros alkaa klo 11 ja kestää noin puolitoistatuntia. Kokoontuminen ja lippujen jako pääovella . Ilmoita osallistumisestasi taidekierrokselle laila.suokorte@kolumbus.fi tai puhelimitse 040 547 7505 viimeistään ke 27.11. Kahvitarjoilu on ensiparven lämpiössä klo 12 alkaen. Niille, jotka eivät osallistu kierrokselle jaetaan liput klo 12 pääovella. Teatteriesitys alkaa klo 13.00 ja kestää 1 t 40 min ( ei väliaikaa).

Pikkujoulu teatterilla tiistaina 17.12.2019 klo 18.00

Espoon Kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen pikkujoulua juhlitaan Revontulihallilla tiistaina 17.12.2019. klo18. Buffet tarjoilua, glögiä ja pikkujouluista ohjelmaa. Taiteilijavieraanamme on näyttelijä Timo Torikka. Timon muistamme ”Meidän luokka” näytelmästä. Ensi kevätkaudella hän näyttelee keskeisen roolin ” Lehman Brothers” näytelmässä Revontulihallissa.

Ilmoittautumiset sihteerille 7.12.2019 mennessä laila.suokorte@kolumbus.fi tai puhelimitse 040 547 7505. Saatuasi vahvistuksen maksa osallistumismaksu 10 euroa yhdistyksen tilille FI12 5724 4220 045856. Käytä viitenumeroa 885199.

Kaksi hätkähdyttävää Suomen kantaesitystä keväällä 2020 Revontulihallissa

Anat Govin Voi Luoja! on jumalallinen komedia, jossa Jumala hakeutuu terapiaan

Israelilaisen näytelmäkirjailija Anat Govin näytelmässä Voi Luoja! (Oh My God!) käsitellään koko länsimaisen ihmisen alitajunta. Koskettava, nokkela ja kärkeväkin näytelmä pohtii kumpi on sekopäisempi Jumala vai ihminen? Ja onko uskossa lopulta kyse Jumalasta vai ihmisestä?

Psykoterapeuttina toimivan yksinhuoltajan Ellan elämässä on pettymyksiä ja epätoivoa, mutta yksi asia on hänelle varmaa, mihinkään jumalaan hän ei usko – paitsi ehkä itseltään salaa. Ella saa uuden, epätoivoisen, väsyneen ja ahdistuneen asiakkaan, Jumalan; mutta lopulta on hyvin epäselvää, kuka terapoi ja ketä. Esitys sinkoilee tämän hetken maailmasta Raamatun tapahtumiin ja takaisin. Elämän peruskysymykset ovat olleet samat viimeiset 6000 vuotta.

Näytelmä- ja käsikirjoittaja Anat Govin (1953–2012) Voi Luoja! sai ensi-iltansa 2008 Tel Avivissa, minkä jälkeen näytelmää on esitetty mm. Saksassa, Argentiinassa, Puolassa, Venäjällä ja Brasiliassa.

Rooleissa nähdään Martti Suosalo, Sanna-Kaisa Palo ja Ari Kauppila. Ohjaus Taru Mäkelä.

Kannatusyhdistys on varannut jäsenhintaisia lippuja to 13.2. klo 19 esitykseen. Tarkemmin tammikuun jäsenkirjeessä.

Stefano Massinin kirjoittama menestysnäytelmä nyt ensimmäistä kertaa Suomessa

Lehman-trilogia on runollisen koominen tarina Lehmanin perheen eeppisestä taipaleesta, jonka kuluessa köyhistä saksalaisista maahanmuuttajista kasvaa mahtavan talousimperiumin rakentajia. Näytelmä kuvaa modernin kapitalismin evoluutiota, rahatalouden nousua ja massakulutuksen alkua seuraamalla Lehmanin perheen vaiheita kolmen sukupolven ajan, vuodesta 1844 vuoden 2008 Lehman Brothers -pankin romahdukseen saakka. Tapahtuma laukaisi yhden kaikkien aikojen merkittävimmistä finanssikriiseistä. Näytelmä avaa 164 vuotta lähihistoriaa antaen abstraktille talouden käsitteelle ihmiskasvot ja näyttää, kuinka amerikkalainen unelma muuttuu painajaiseksi.

Kriitikoiden ylistämää näytelmää on esitetty Ranskassa, Italiassa, Saksassa, Espanjassa ja sen Lontoon National Theatren näyttämöllepano (ohj. Sam Mendes) siirtyi Off-Broadwaylle New Yorkiin.

Näyttämöllä Timo Torikka, Jussi Lehtonen, Juha Sääski ja Maija Ruuskanen.

Esityksen ohjaa Davide Giovanzana ja sen Suomen kantaesitys on Espoon Kaupunginteatterin Revontulihallissa 20.3.2020.

Kannatusyhdistys on varannut  jäsenhintaisia lippuja to 26.3. klo 18.30 esitykseen. Tarkemmin helmikuun jäsenkirjeessä.

Postin lakon vuoksi tämä jäsenkirje lähetetään vain sähköpostitse. Kaikki jäsenkirjeet ovat myös kotisivuillamme.

Hallitus