Kokouksen aluksi ikävä velvollisuutemme oli todeta sääntöjen perusteella muutama ihminen eronneeksi, koska eivät ole maksaneet jäsenmaksua kahteen vuoteen. Yhdistyksellä ei ole muita tulolähteitä.

Odottelemme arkkitehtuurikilpailun tuloksia. Kun talon rakentamisen suunnittelu alkaa, on vielä paljon paimennettavaa. Ennen viime vuotta teatteri ei päässyt mukaan omien tilojensa valmisteluun. Myös Länsiväylä suhtautui kielteisesti omaan teatteritaloon. Vaikuttaminen päättäjiin on vienyt valtavasti myös kannatusyhdistyksen energiaa. Meillä on tulossa strategiaseminaari, jossa mietimme uutta tilannetta. Oman teatteritalon rakentamisen tukeminen on sääntöjen mukainen tehtävä, mutta ehkä muut yhdistyksen tavoitteet nousevat nyt enemmän esille, kun talo etenee yhteistyössä kaupungin kanssa – toivottavasti.

Seuraavaksi valmistelimme vuosikokousta. Toimintakertomus- ja suunnitelma alkavat olla kuosissaan. Ne tulevat näille sivuille tutustuttaviksi ennen vuosikokousta. Yhdistyksen hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi vuotta ja puolet hallituksesta on erovuorossa kerrallaan.

Kävimme läpi kevätkauden ohjelmaa. Lippuja on varattu Revontulihallin esityksiin ”Flash, Flash”, ”Suomen Historia” ja ”Marat/Sade”. Näytelmät esitellään kansiossa Ajankohtaista/Tulevia tapahtumia. Myös teatterivierailut löytyvät sieltä: Tampereen Työväenteatterin ”Billy, Elliot”, Turun kaupunginteatterin ”Näytelmä joka menee pieleen” ja Lahden kaupunginteatterin ”Ikitie”.

Mietimme myös 35 v juhlaseminaaria jäsenille, mutta siitä myöhemmin. Juhlavuoteen liittyen suunnittelemme yhdistyksen yhdenmukaista graafista ilmettä ja uusimme kotisivujen alustan. Nykyinen alusta on melko jäykkä, ei salli kovasti luovuutta. Kartoitimme myös mahdollisia stipendin saajia.

Muistuttaisin vielä, että yhdistyksen Facebook-sivuille pääsee näiden sivujen etusivulta. Siellä jäsenet voivat esittää vierailutoiveita, kommentoida esityksiä, esittää toivomuksia muuten hallitukselle jne.

Juhani Hakala