Espoon kaupunki etsii Kulttuuriaukion ja Kulttuurikeskuksen sekä niiden ympäristön kehittämiseen ratkaisua arkkitehtuurikilpailulla. Kilpailuun valittujen viiden suunnitteluryhmän työt ovat nyt nähtävillä, ja niitä voi kommentoida 17.12.2018 saakka (www.espoo.fi/kulttuuriaukio).  Palkintolautakunnalla on mahdollisuus käyttää yleisön palautetta arviointityönsä tukena.

Voittajalta edellytetään korkeatasoista, tulevaisuuteen katsovaa ratkaisua

Kilpailuehdotuksensa lähettäneet ryhmät ovat tehneet ansiokasta työtä ja tuoneet ratkaisuissaan esiin monia kiinnostavia näkökulmia. Palkintolautakunnan puheenjohtajana olen erittäin tyytyväinen, että aihetta on tutkittu monipuolisesti ja perusteellisesti”, toteaa Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

”Kiinnitämme kilpailutöiden arvioinnissa huomiota siihen, kuinka hyvin ehdotukset liittyvät ympäristöönsä ja ympäristön toimintoihin. Edellytämme toiminnallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoista ja vahvasti tulevaisuuteen katsovaa ratkaisua, joka huomioi Tapiolan perinteen, perheet ja lapset sekä Kulttuurikeskuksen arkkitehtoniset arvot.”

Tavoitteena on saada voittaja selville tammi–helmikuun 2019 aikana. Tuloksen perusteella palkintolautakunta antaa suosituksensa kulttuurikeskuksen ja sen ympäristön kehittämiseen.

Kulttuuriaukiosta halutaan Tapiolan keskustaa elävöittävä korkeatasoinen alue, joka tarjoaa elämyksiä ja toimintaa kaiken ikäisille. Kulttuurikeskus on tavoitteena muuttaa nykyistä monipuolisemmaksi kulttuurikeskittymäksi, jonne sijoittuvat myös Espoon kaupunginteatterin uudet tilat.

Kilpailu koskee aluetta, joka sisältää nykyisen Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion sekä aukiota ympäröivät kulttuuriaukiottelit.

Ehdotuksiin voi tutustua osoitteessa espoo.fi/kulttuuriaukio. Palkintolautakunnalla on mahdollisuus käyttää yleisön palautetta arviointityönsä tukena.

 

Kulttuuriaukion kilpailu

Kilpailuehdotus λ

 

Kilpailuehdotus Uusikuu

Kilpailuehdotus Amfi. Tätä ehdotusta teatteri pitää parhaimpana, samoin Tapiolan Kilta.

Kilpailuehdotus Vaarallinen Juhannus. Tämä oli teatterin mielestä toiseksi paras ehdotus.

Kilpailuehdotus Play