Yhdistyksen taloustilanne on hyvä, ja tästä tilanteesta nauttii 561 jäsentä. Jäsenmaksumuistutuskin tuotti hyvän tuloksen.

Ja vaihteeksi taas vähän teatteritalosta. Kaupunginjohtajan budjettiesityksessä on 0,5 milj € suunnittelurahaa ensi vuodelle. Teatterisäätiö on lobannut kovasti kaupungin luottamushenkilöitä tehdäkseen tiettäväksi teatterin tilanteen. Juuri sopivasti talon lämpöputki halkesi, ja kaupunginvaltuutetut kuuntelivat teatterin esittelyä 13 asteen lämmössä. ”Kaupunginteatteri”- kansiossa on teatteritalokannanottojen jälkeen luottamushenkilöille jaettu aineisto.

Teatteri on ollut hyvin esillä tänä syksynä julkisessa sanassa, kiitos kiittävien teatteriarvostelujen. Jokainen kannatusyhdistyksen jäsen voi myös omalta osaltaan ”lobata” tuntemiaan ja valitsemiaan kaupunginvaltuutettuja. Me tarvitsemme kunnon teatteritalon, ei vain ”teatteritilaa maan alle”.

Kaupunki on luvannut julkistaa päättyneen arkkitehtuurikilpailun tulokset kaupungin sivuille ja laittaa ehdotukset esille nk Keilahallin taloon Kulttuurikeskusta vastapäätä. Tätä kirjoitettaessa (20.11) ei vielä ole tiedossa milloin tulokset julkistetaan. Kilpailuohjeet löytyvät kaupungin sivuilta (www.espoo.fi/Asuminen ja ympäristö, kaavoitus, arkkitehtuurikilpailut). Päätös tehdään ensi vuoden helmikuussa ja suojelupäätös tulee maaliskuussa. Laatimani suojeluhakemuksen tavoitteet teatterin kannalta ja kirjavat vaiheet löytyvät ”Blogista”.

Yhdistyksen vuosikokous pidetään 18.3.19. Hallitus valmistelee kokoukselle toimintakertomuksen ja -suunnitelman, jotka tulevat näille sivuille. Samoin valmistellaan tilinpäätös. Keskustelimme myös Vuosikirjan tekemisestä vuoden 2018 keskeisistä tapahtumista. Olemme puheenjohtajan kanssa koonneet vuosittain kannatusyhdistykseen ja teatteritalon vaiheisiin liittyvät päätökset ja kannanotot.

Tampereen teatteriretki oli onnistunut, niin kuin aina. Nunnat ja konnat ovat seuraavana vuorossa Lohjalla. Kehuimme toisillemme Globe Art Pontin esityksiä. Samoin ”Kaikki seksini” oli loppuun myydyt ja aivan aiheesta, huikea esitys (All The Sex I’ve Ever Had)! Ja yllätys, yllätys, yleisön enemmistö oli nuoria, vastoin ennakko-oletuksiani.

Myös Esitystalous myy hyvin, joulun tienoilla olisi kyllä joululahjan verran tilaa näytöksissä (2 lippua 70 €).
Olemme tehneet yhteistyötä myös eräiden asukasyhdistysten kanssa, tehdäksemme teatteria tunnetuksi Espoossa. Olemme mukana Kivenlahtiseuran myyjäisissä Kahvi Kaisassa 2.12 klo 11-15.

Yhdistyksen pikkujoulut ovat 11.12 klo 18 teatterilla. Glögien ja kahvien lomassa varmaan on puheitakin. Klo 19 katsomme Globe Art Pointin Renaissance Lab-esityksen ja vain kympillä. Ilmoittautuminen, maksaminen ja ohjelma kerrotaan jäsenkirjeessä.

Renaissance Lab Viiden eurooppalaisen maan nuoret teatterintekijät kokoontuvat luomaan uuden ja aiheeltaan ajankohtaisen teoksen vain viidessä päivässä.

Harmittelimme, että yhteistyökumppanimme Espoon esittävän taiteen koulun Eskon (www.esko.fi) toimintaa tunnetaan liian vähän, esityspaikka kun on vähän hankala löytää. ”Tulevia tapahtumia” kansiosta löytyy sirkustaiteen esittelynäytös ”Sirkusteatteridemot” (Kannusali, Kannusillankatu 4-6, Ke 5.12.2018 klo 18-19.30). Myös me harkitsemme teatteriretkeä keväällä Eskoon.

”Tulevissa tapahtumissa” mainostetaan myös toisen yhteistyökumppanimme Espoon Puhallinorkesterin Jouluista kirkkokonserttia – En etsi valtaa, loistoa, Ma 10.12.2018 klo 19 Leppävaaran kirkossa, (Veräjäkallionkatu 2, Espoo).

Juhani Hakala