Totesimme jäsenasioissa, että yli 100 jäsentä haluaa edelleen jäsenkirjeen paperisena. Se aiheuttaa työtä ja kustannuksia hallitukselle. Yhdistyksen tiedotus on muutenkin pitkälti sähköistä. Kyselytutkimuksemme mukaan jäsenistö on tyytyväinen sähköiseen tiedotukseen. Hallitus toivoo, että kaikki jotka käyttävät sähköpostia, vastaanottaisivat jäsenkirjeet sähköisenä.

Jäsenmaksuissa totesimme, että lain mukaan, jos jättää jäsenmaksun maksamatta kahdelta vuodelta, yhdistyksen on erotettava jäsen.

Kulttuurikeskuksen arkkitehtuurikilpailu on käynnissä. Säätiön tavoitteena on, että teatteritalo on valmis vuonna 2025. Toivotaan, että Revontulihallin huonokuntoinen talo kestää siihen saakka. Puhuimme taas paljon teatteritalon tulosta. Itse kävelin Helsingissä Finlandia- ja Musiikkitalojen ja tulevan kirjaston maisemissa. Arkkitehtonisesti todella kaunis kokonaisuus. Nimenomaan tyhjä ja kaunis tila talojen ympärillä korosti arkkitehtuurin ainutlaatuisuutta. Kyse on kuitenkin maan kalleimmista tonteista. Helsingillä on henkisesti varaa rakentaa kauniisti. Kateellisena seuraan Helsingin muitakin kulttuurin hankkeita, joita kaupunki tukee kaupunginjohtajaa myöten.

Espoossa joka tontti pyritään rahastamaan ja tyhjä tontti on kauhistus. Siksi Tapiola on turhan tiukkaan rakennettu. Toivoimme, että tuleva teatteritalo olisi arkkitehtonisesti merkittävä. Kyseessähän on Tapiolan rakentamisen jälkeen kaupungin kaunein rakennuskokonaisuus (kirkko, uimahalli, kulttuurikeskus, Marimekkotalo), jota Helsingin risteilyvieraatkin voisivat tulla katsomaan. Varsinkin jos rakennuskokonaisuutta täydentäisi arkkitehtonisesti ainutlaatuinen teatteritalo.

Sanotaan, ettei Espoo kulttuuria tarvitse, kun Helsinki on niin lähellä. Olen vastannut, että samalla perusteella ei Espoo urheiluakaan tarvitse, varsinkin kun miesten joukkueet putoavat liigoistaan ja tekevät konkursseja. No onneksi saamme tänne helsinkiläisen huippujoukkueen. Minusta terve ruumis ja terve sielu ovat yhtä tärkeitä.

Mutta takaisin listalle. Jälleen olemme saaneet ilahduttavasti talkoolaisia teatterin ohjelmien myyntiin. Lisää mahtuu. Ilmoittautua voi edelleen sihteerille laila.suokorte@kolumbus.fi

Esitystalouteen on varattu yli 200 lippua (koko näytös oli varattu – 376 paikkaa). Selvitimme teatteriretkien tilannetta.

All the sex esitykseen on saatu riittävästi esiintyjäehdokkaita. Globe art projektista ja jäsenille avoimesta seminaarista löytyy lisätietoa ”Ajankohtaista”-kansiosta. Hankkeen puitteissa ulkomailta tulleet taiteilijat etsivät yhteyksiä Suomen taide-elämään.

Tulossa on vielä Experience Colours tapahtuma, josta myöhemmin enemmän. Sanoisin, että uuden teatterinjohtajan kädenjälki alkaa näkyä.

Keväällä vielä tarjoamme jäsenillemme mahdollisuutta tulla osaksi Suomen historiaa -osallistumaan ja esiintymään ammattilaisten ohjauksessa. Siitäkin enemmän ”Ajankohtaista”-kansiossa.

Juhani Hakala