Espoon Kaupunginteatteri – The International Theatre of Finland perustettiin vuonna 1988. Olemme kotikaupunkimme ainoa aikuisille tarkoitettu ammattiteatteri.

Teatterimme ohjelmisto rakentuu omasta tuotannosta sekä koti- ja ulkomaisista vierailuesityksistä. Omia tuotantoja toteutamme vuosittain kahdesta kolmeen ja ne esitetään pääosin omalla näyttämöllämme Revontulihallissa. Omiin tuotantoihin palkkaamme erikseen produktiokohtaisen taiteellisen henkilökunnan. Taiteellinen linjamme on tuoda näyttämölle haastavia, sisällöllisesti laadukkaita tulkintoja niin klassikoista kuin kansainvälisistä ja kotimaisista uutuuksistakin. Viime vuosina lähes kaikki kotimaiset näytelmät ovat olleet kantaesityksiä.

 

Vierailulle kutsumme valikoidusti kotimaan huippuesityksiä ja mielenkiintoisimpia avauksia maailmalta. Vierailuesitykset esitetään pääosin Espoon kulttuurikeskuksen näyttämöillä. Teatterimme historian aikana vierailuesityksiä on nähty yli kolmestakymmenestä maasta, kaikista maanosista. Kumppanimaitamme ovat Ruotsi ja Viro, joista molemmista pyrimme tuomaan vähintään yhden esityksen vierailulle vuosittain.

Kaikkiaan eri esityksiä on vuositasolla n. 20 ja esityskertoja niillä yhteensä n. 150. Katsojien määrä on vaihdellut viime vuosina 25 000 – 35 000 välillä. Vuonna 2017 katsojia oli 28 000.

Espoon Kaupunginteatteria ylläpitää Espoon kaupunginteatterisäätiö, jossa on edustettuna Espoon kaupunki sekä teatterin kannatusyhdistys. Säätiötä edustaa hallitus, jonka toimikausi on 2 vuotta. Hallituksen puheenjohtajana toimii tammikuun alusta 2018 lähtien Paula Viljakainen.

Teatterissamme on 13 vakituista työntekijää, mutta vuositasolla meillä työskentelee yli 100 henkeä. Teatterimme taiteellisesta linjasta vastaa teatterinjohtaja Erik Söderblom (2017 – )

Teatterinjohtaja Erik Söderblom