Hyvät Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen jäsenet

Teatteritalo rakennetaan kulttuuriaukion pohjoisreunalle

Vuonna 2005 Espoon kaupunginhallitus päätti, että teatterille rakennetaan talo Tapiolaan Vesiputoustalon itäpuolella olevalle kaupungin omistamalle tontille. Teatterisäätiö valmisteli rakentamista ja teetti hankkeesta suunnitelmat ja luonnospiirustukset. Kannatusyhdistys järjesti tukikonsertteja ja muita tapahtumia, joilla pyrittiin edistämään hanketta. Vuonna 2014 kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti, että hankkeen valmistelua jatketaan kaupungin teknisessä toimessa. Jaosto kehotti kaupunkisuunnittelulautakuntaa valmistelemaan teatteritalokorttelille asemakaavan. Lautakunta valmisteli ja hyväksyi yksimielisesti asemakaavan toukokuussa 2014. Asian valmistelu eteni hyvin ja huhtikuussa 2015 suunnitelmat esiteltiin säätiön hallitukselle ja annettiin se kuva, että lopullinen rakentamispäätös tehdään kaupunginhallituksessa syksyllä. Kesän aikana tilanne kuitenkin muuttui. Syksyllä ilmoitettiin, että teatterin tilat tehdään kulttuuriaukiolle maan alle.

Kahden vuoden väännön jälkeen kaupunginhallitus päätti 5.6.2017, että teatterin toimitilojen paikka on kulttuuriaukion pohjoisreunalla aukion ja urheilukentän välisellä alueella. Kaupunginhallitus kehotti virkakoneistoa yhdessä säätiön kanssa valmistelemaan hankesuunnitelman ja rahoitussuunnitelman vuoden 2018 loppuun mennessä. Valtuusto varasi ensi vuoden budjettiin 0.5 milj. euron määrärahan suunnittelua varten. Edelleen valtuusto hyväksyi yksimielisesti toivomuksen, että asia on tuotava valtuuston käsiteltäväksi ja päätettäväksi. Kannatusyhdistys jatkaa sitkeästi ponnisteluja teatteritalon puolesta. Espoolaiset ja Kaupunginteatteri tarvitsevat ja ansaitsevat teatteritalon.

” Syyssonaatti ” Revontulihallissa keskiviikkona 28.2.2018 klo 19 

Espoon Kaupunginteatterin kevätkauden esitys on Pasi Lampelan ohjaama, Ingmar Bergmanin käsikirjoitukseen perustuva Syyssonaatti. Rooleissa esiintyvät Satu Silvo, Leena Pöysti, Ulla Raitio ja Carl-Kristian Rundman. Kannatusyhdistys on varannut koko näytännön jäsenilleen ja heidän ystävilleen. Teatterilippu on hyvä joululahja ystäville ja perheenjäsenille.

Varaa lippusi sihteeriltä sähköpostitse laila.suokorte@kolumbus.fi tai puh 040 547 7505. Lipun hinta on 32 euroa/kpl. Saatuasi vahvistuksen maksa lippusi yhdistyksen tilille FI12 5724 4220 045856. Käytä viitenumeroa 882561. Liput jaetaan ennen esitystä teatterin aulassa.

Kannatusyhdistyksen vuosikokous on maanantaina 12.3.2018

Merkitse aika kalenteriisi. Varsinainen vuosikokouskutsu lähetetään helmikuun jäsenkirjeessä.

Teatteriretkiä kevätkaudella Lahteen ja Turkuun

Kannatusyhdistys on varannut lippuja Lahden kaupunginteatterin ”Täällä pohjantähden alla I”- esitykseen lauantaina 14.4. sekä Turun kaupunginteatterin ” Seitsemän veljestä”- esitykseen lauantaina 12.5. Lippujen varaamisesta tiedotamme helmikuun jäsenkirjeessä.

Toivotamme kaikille yhdistyksen jäsenille Iloista joulua ja hyvää tulevaa vuotta 2018.

Hallitus