Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys

Category

Toiminta

Hallituksen kokous 11, 17.12.2018

Inkeri Kilpisen muistoksi

Kokouksen alussa hallitus piti hiljaisen hetken edesmenneen yhdistyksen kunniajäsenen Inkeri Kilpisen muistoksi. Kirjailija Inkeri Kilpinen oli keskeinen hahmo Espoon oman teatterin syntyprosessissa. Hän toimi muutenkin ansiokkaasti teatteritaiteen piirissä (Tuntematon Potilas), kuten oheiset palkinnot osoittavat:
• Valtion näytelmäkirjailijapalkinto 1972
• Espoo-mitali 1988
• Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliiton kultainen ansiomerkki 1989
• Inkeriläisen Sivistyssäätiön ansiomerkki 1992
• Lottamuistolaatta n. 2 1993
• Suomen Näyttämötaiteen kultainen kunniamerkki 1993
• Sotainvalidien Veljesliiton ansioristi 1996
• Suomen Lottaperinneliiton kunniajäsen 2000

Kokous

Totesimme, että meitä on vuoden lopussa 562 jäsentä.

Teatteri on antanut lausunnon arkkitehtuurikilpailun tuloksista. Teatteri pisteytti eri ehdotuksia toimintojen suhteen. Teatteri piti selvästi parhaimpana vaihtoehtona ehdotusta Amfi. Hyvänä kakkosena maaliin tuli Vaarallinen Juhannus. Kilpailun tulokset julkistetaan helmikuussa. Kannatusyhdistys ei nähnyt tarpeelliseksi omaa lausuntoa.

Vuosikokouksen (11.3, klo 18) aineistoa valmistellaan (tilinpäätös, sekä toimintasuunnitelma ja -kertomus – jotka molemmat tulevat valmistuttuaan näille sivuille).

Arvioimme syyskauden yhdistyksen toimintaa.

Ensi vuonna on varattu jäsenille lippuja Flash, Flashiin 15.2 klo 19 , Suomen historiaan klo 19, sekä Marat/Sadeen 9.4. klo 19, Kävimme läpi myös kevään teatteriretkiä. Kohteet julkistetaan, kun näytösajat varmistuvat. Teatterin tulevaisuustapahtuma on taas huhtikuussa.

Teatterisäätiön ja kannatusyhdistyksen aktiivisen vaikuttamisen tuloksena ilmapiiri Espoossa alkaa olla teatteritalolle myönteinen, tosin väärinkäsityksiä esim. valtuutetuilla vielä on. Talo etenee omaa tahtiaan, mutta nyt teatterin on ollut mahdollisuus vaikuttaa ratkaisuihin.

Ensi vuosi on yhdistyksen 35 vuotisjuhlavuosi. Puheenjohtaja otti esille sen, että meillä on jatkossa enemmän aikaa yhdistyksen vaikuttavuuden ja houkuttelevuuden arvioimiseen ja lisäämiseen. Se edellyttää yhdistyksen ulkoisen ilmeen läpikäyntiä ja yhdenmukaisen ilmeen kehittämistä. Uusitut kotisivut ovat olleet käytössä 1,5 vuotta ja on arvioinnin aika. Sivujen alusta on melko jäykkä, eikä salli visuaalisen ilmeen kehittämistä. Visuaalisen ilmeen kokonaiskehittäminen on valmistelussa ja on konsultoitu ulkopuolisen asiantuntijan kanssa.

Hallitus toivottaa jäsenille:

Hyvää Joulua

ja 

Onnellista Uutta Vuotta

 

Hallituksen kokous 10, 19.11.2018

Yhdistyksen taloustilanne on hyvä, ja tästä tilanteesta nauttii 561 jäsentä. Jäsenmaksumuistutuskin tuotti hyvän tuloksen.

Ja vaihteeksi taas vähän teatteritalosta. Kaupunginjohtajan budjettiesityksessä on 0,5 milj € suunnittelurahaa ensi vuodelle. Teatterisäätiö on lobannut kovasti kaupungin luottamushenkilöitä tehdäkseen tiettäväksi teatterin tilanteen. Juuri sopivasti talon lämpöputki halkesi, ja kaupunginvaltuutetut kuuntelivat teatterin esittelyä 13 asteen lämmössä. ”Kaupunginteatteri”- kansiossa on teatteritalokannanottojen jälkeen luottamushenkilöille jaettu aineisto.

Teatteri on ollut hyvin esillä tänä syksynä julkisessa sanassa, kiitos kiittävien teatteriarvostelujen. Jokainen kannatusyhdistyksen jäsen voi myös omalta osaltaan ”lobata” tuntemiaan ja valitsemiaan kaupunginvaltuutettuja. Me tarvitsemme kunnon teatteritalon, ei vain ”teatteritilaa maan alle”.

Kaupunki on luvannut julkistaa päättyneen arkkitehtuurikilpailun tulokset kaupungin sivuille ja laittaa ehdotukset esille nk Keilahallin taloon Kulttuurikeskusta vastapäätä. Tätä kirjoitettaessa (20.11) ei vielä ole tiedossa milloin tulokset julkistetaan. Kilpailuohjeet löytyvät kaupungin sivuilta (www.espoo.fi/Asuminen ja ympäristö, kaavoitus, arkkitehtuurikilpailut). Päätös tehdään ensi vuoden helmikuussa ja suojelupäätös tulee maaliskuussa. Laatimani suojeluhakemuksen tavoitteet teatterin kannalta ja kirjavat vaiheet löytyvät ”Blogista”.

Yhdistyksen vuosikokous pidetään 18.3.19. Hallitus valmistelee kokoukselle toimintakertomuksen ja -suunnitelman, jotka tulevat näille sivuille. Samoin valmistellaan tilinpäätös. Keskustelimme myös Vuosikirjan tekemisestä vuoden 2018 keskeisistä tapahtumista. Olemme puheenjohtajan kanssa koonneet vuosittain kannatusyhdistykseen ja teatteritalon vaiheisiin liittyvät päätökset ja kannanotot.

Tampereen teatteriretki oli onnistunut, niin kuin aina. Nunnat ja konnat ovat seuraavana vuorossa Lohjalla. Kehuimme toisillemme Globe Art Pontin esityksiä. Samoin ”Kaikki seksini” oli loppuun myydyt ja aivan aiheesta, huikea esitys (All The Sex I’ve Ever Had)! Ja yllätys, yllätys, yleisön enemmistö oli nuoria, vastoin ennakko-oletuksiani.

Myös Esitystalous myy hyvin, joulun tienoilla olisi kyllä joululahjan verran tilaa näytöksissä (2 lippua 70 €).
Olemme tehneet yhteistyötä myös eräiden asukasyhdistysten kanssa, tehdäksemme teatteria tunnetuksi Espoossa. Olemme mukana Kivenlahtiseuran myyjäisissä Kahvi Kaisassa 2.12 klo 11-15.

Yhdistyksen pikkujoulut ovat 11.12 klo 18 teatterilla. Glögien ja kahvien lomassa varmaan on puheitakin. Klo 19 katsomme Globe Art Pointin Renaissance Lab-esityksen ja vain kympillä. Ilmoittautuminen, maksaminen ja ohjelma kerrotaan jäsenkirjeessä.

Renaissance Lab Viiden eurooppalaisen maan nuoret teatterintekijät kokoontuvat luomaan uuden ja aiheeltaan ajankohtaisen teoksen vain viidessä päivässä.

Harmittelimme, että yhteistyökumppanimme Espoon esittävän taiteen koulun Eskon (www.esko.fi) toimintaa tunnetaan liian vähän, esityspaikka kun on vähän hankala löytää. ”Tulevia tapahtumia” kansiosta löytyy sirkustaiteen esittelynäytös ”Sirkusteatteridemot” (Kannusali, Kannusillankatu 4-6, Ke 5.12.2018 klo 18-19.30). Myös me harkitsemme teatteriretkeä keväällä Eskoon.

”Tulevissa tapahtumissa” mainostetaan myös toisen yhteistyökumppanimme Espoon Puhallinorkesterin Jouluista kirkkokonserttia – En etsi valtaa, loistoa, Ma 10.12.2018 klo 19 Leppävaaran kirkossa, (Veräjäkallionkatu 2, Espoo).

Juhani Hakala

Hallituksen kokous 9/2018, 15.10.18

Meitä on nyt 569. Totesimme, että yhdistyksen sääntöjen mukaan jäsen, joka ei ole maksanut kahteen vuoteen jäsenmaksua on erotettava. Näille syntisille tarjotaan vielä yhtä mahdollisuutta maksaa rästit.

Teatteritaloasiassa tapahtuu. On pakko tapahtua. Hyvä jos Revontulihallin talo kestää vuoteen 2025. Taas putkivaurio ja vain osassa taloa lämmitys toimii. Onneksi Revontulihallin lämpö saatiin toimimaan. Tosin kaupunginvaltuutetuille teatterin tavoitteita esiteltiin 13 asteen lämmössä. Toivottavasti lämpimät jatkuu, kun teatterin toimistossa ei ole vielä lainkaan lämmitystä.

Oman talon on siten oltava valmis vuonna 2025. Se edellyttää, että talon suunnitteluun on Espoon budjetissa ensi vuodelle 1 milj € suunnittelurahaa ja rakentamisen tavoiteaikataulu vahvistetaan budjetin yhteydessä.

Arkkitehtuurikilpailuhan päättyy 26.10.18 ja ehdotukset tulevat esille marraskuun alussa Kulttuurikeskusta vastapäätä Keilahallin taloon. Säätiön hallitus toteaa, että teatterin hyvä maine ja syyskauden esitysten saama hyvä vastaanotto on hyödynnettävä. Kolmas esitystalous ei ole veljiään huonompi, ehkä päinvastoin – aika näyttää. Arvostelut ovat olleet hyviä. Teatterilla on vakaa talous, sekä hyvä ja sitoutunut henkilöstö. Heitä vaan on liian vähän.

Keskustelimme käsiohjelmien myynnistä. Loppuunmyydyt näytökset pitävät kiirusta. Kävimme läpi teatteriretket. Sademiestä mennään katsomaan 19.10 ja Lohjan teatteriin 24.11 katsomaan ”Nunnia ja konnia”. Se ei käsittele Espoon politiikkaa. Kannatusyhdistyksen hankkimien lippujen myynti alkaa 23.10 klo 10. Lisää ”Teatteriretket” kansiossa.

Todettiin teatterin ja Aalto-yliopiston Experience Platformin Experience Colours! -tapahtuma 7.11 klo 13-20 Revontulihallissa. Tapahtuma tuo väriä marraskuun harmauteen: monipuolinen ohjelma esittelee laajasti väritutkimusta ja sen sovelluksia. Tapahtuma on englanninkielinen ja avoin kaikille. Lisää tietoa teatterin sivuilla.

Yhdistyksen pikkujoulut ovat 11.12. Tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Kannatusyhdistyksen strategian uudistamisesta totesimme, että odotetaan teatteritaloratkaisu ensin. Se on vaatinut paljon energiaa. Tämä energia vapautuu jatkossa ja voimme suunnata saman energian lisäämään moni eri tavoin espoolaisten teatterissakäyntejä ja kansainvälisen teatterin tunnettuisuutta pääkaupunkiseudulla ja koko maassa.

Juhani Hakala

Hallituksen kokous 8/2018, 11.9.2018

Totesimme jäsenasioissa, että yli 100 jäsentä haluaa edelleen jäsenkirjeen paperisena. Se aiheuttaa työtä ja kustannuksia hallitukselle. Yhdistyksen tiedotus on muutenkin pitkälti sähköistä. Kyselytutkimuksemme mukaan jäsenistö on tyytyväinen sähköiseen tiedotukseen. Hallitus toivoo, että kaikki jotka käyttävät sähköpostia, vastaanottaisivat jäsenkirjeet sähköisenä.

Jäsenmaksuissa totesimme, että lain mukaan, jos jättää jäsenmaksun maksamatta kahdelta vuodelta, yhdistyksen on erotettava jäsen.

Kulttuurikeskuksen arkkitehtuurikilpailu on käynnissä. Säätiön tavoitteena on, että teatteritalo on valmis vuonna 2025. Toivotaan, että Revontulihallin huonokuntoinen talo kestää siihen saakka. Puhuimme taas paljon teatteritalon tulosta. Itse kävelin Helsingissä Finlandia- ja Musiikkitalojen ja tulevan kirjaston maisemissa. Arkkitehtonisesti todella kaunis kokonaisuus. Nimenomaan tyhjä ja kaunis tila talojen ympärillä korosti arkkitehtuurin ainutlaatuisuutta. Kyse on kuitenkin maan kalleimmista tonteista. Helsingillä on henkisesti varaa rakentaa kauniisti. Kateellisena seuraan Helsingin muitakin kulttuurin hankkeita, joita kaupunki tukee kaupunginjohtajaa myöten.

Espoossa joka tontti pyritään rahastamaan ja tyhjä tontti on kauhistus. Siksi Tapiola on turhan tiukkaan rakennettu. Toivoimme, että tuleva teatteritalo olisi arkkitehtonisesti merkittävä. Kyseessähän on Tapiolan rakentamisen jälkeen kaupungin kaunein rakennuskokonaisuus (kirkko, uimahalli, kulttuurikeskus, Marimekkotalo), jota Helsingin risteilyvieraatkin voisivat tulla katsomaan. Varsinkin jos rakennuskokonaisuutta täydentäisi arkkitehtonisesti ainutlaatuinen teatteritalo.

Sanotaan, ettei Espoo kulttuuria tarvitse, kun Helsinki on niin lähellä. Olen vastannut, että samalla perusteella ei Espoo urheiluakaan tarvitse, varsinkin kun miesten joukkueet putoavat liigoistaan ja tekevät konkursseja. No onneksi saamme tänne helsinkiläisen huippujoukkueen. Minusta terve ruumis ja terve sielu ovat yhtä tärkeitä.

Mutta takaisin listalle. Jälleen olemme saaneet ilahduttavasti talkoolaisia teatterin ohjelmien myyntiin. Lisää mahtuu. Ilmoittautua voi edelleen sihteerille laila.suokorte@kolumbus.fi

Esitystalouteen on varattu yli 200 lippua (koko näytös oli varattu – 376 paikkaa). Selvitimme teatteriretkien tilannetta.

All the sex esitykseen on saatu riittävästi esiintyjäehdokkaita. Globe art projektista ja jäsenille avoimesta seminaarista löytyy lisätietoa ”Ajankohtaista”-kansiosta. Hankkeen puitteissa ulkomailta tulleet taiteilijat etsivät yhteyksiä Suomen taide-elämään.

Tulossa on vielä Experience Colours tapahtuma, josta myöhemmin enemmän. Sanoisin, että uuden teatterinjohtajan kädenjälki alkaa näkyä.

Keväällä vielä tarjoamme jäsenillemme mahdollisuutta tulla osaksi Suomen historiaa -osallistumaan ja esiintymään ammattilaisten ohjauksessa. Siitäkin enemmän ”Ajankohtaista”-kansiossa.

Juhani Hakala

Hallituksen kokous 7, 13.8.18

Ja jälleen alkoi aherrus oman teatteritalon eteen. Eipä silti, kyllä kesälläkin on sukkuloitu, että arkkitehtuurikilpailussa huomioidaan teatterin tarpeet. Hallituksessa oli vähän sitä henkeä, että kulttuurikeskus tullaan suojelemaan. Lain mukaan päätöksen pitää tulla alkuvuodesta. Tällöin Kulttuurikeskus ei saa lisätilaa laajentamalla Kulttuuriaukiolle ja vesialtaan puolelle, kuten kaupunki nyt suunnittelee. Ainoa ratkaisu on siirtää esim. kirjasto uudisrakennukseen teatteritalon yhteyteen. Myös riittävät ravintolatilat tarvitaan, jos alueesta tehdään suunniteltu tapahtumakeskus. Nykyinen kahvila ei siihen riitä.

Kevään teatterin tulevaisuustapahtumassa teknisen toimen johtaja totesi, että jos Kulttuurikeskus suojellaan, se luonnollisesti vaikuttaa suunnitelmiin. Yhteenveto tilaisuudesta löytyy Ajankohtaista-kansiosta.

Pari muistamistakin oli. Teatterinjohtajalle lähetettiin synttäritoivotukset. Erikin kädenjälki alkaa jo näkyä. Pidin kovasti syksyn ohjelmalehtisestä. Myös ohjelmissa tassu näkyy. Marraskuussa katsojat kertovat estradilla seksikokemuksiaan: All The Sex I´ve Ever Had. Mukana on ehkä joku yhdistyksemmekin jäsen. Asiaan palataan.
Experience Coloursissa todetaan, että väreillä on merkittävä vaikutus ihmisten kokemuksiin. Huikea on myös Globe Art Point Se sisältää monta eri taiteenalan taiteilijan esitystä. Lisää saatte lukea esitteestä tai teatterin sivuilta. Tällaista lisää!

Yhdistyksen puheenjohtaja Leo sai hallitukselta kiitokset ja silmän ruokaa ja kurkun kostuketta. Kiitospuheen piti varapuheenjohtaja Eila. Ehkä hallituskaan ei aivan tiedä kaikkea sitä valtavaa työmäärää, minkä Leo on tehnyt oman teatteritalon eteen. Kiitos!

Jäsenasioissa totesimme, että luvattoman moni oli unohtanut maksaa jäsenmaksun. Etusivulta löytyy tilitiedot, jos näin on päässyt käymään, toteaa yksi syntinen.

Puhimme taas pitkään, miten saadaan nuoria motivoitua teatteriin sekä yhteistyöstä Emman ja Sinfonietan kannatusyhdistysten kanssa

Hämeenkyrön teatteriretkeen oltiin tyytyväisiä. Syksyllä vieraillaan Tampereen teatterissa 19.10 klo 14.30 Sademiestä katsomassa (muistathan elokuvan), sekä menemmeLohjalle 24.11 klo 19 katsomaan Nunnia ja konnia. Esitystalouteen on varattu koko näytös 4.10.

Osallistumme myös teatterin Esirippu auki tapahtumaan. Lisää infoa Ajankohtaista kansiossa.

Juhani Hakala

Hallituksen kokous 21.5.18

Päätimme EU:n vaatimasta selosteesta niistä tiedoista, joita keräämme jäseniltä. Seloste liitetään näille sivuille jäsenten tiedoksi. Vuosikokouksen päättämät sääntömuutoksetkin lähetetään rekisteriin.

Ja sitten taas puhuimme teatteritalon tilanteesta kuinkas muutenkaan. Arkkitehtuurikilpailuun ilmoittautuminen on avattu 3.5. Kilpailuohjeet löytyvät www.espoo.fi/kulttuuriaukio Ohjelmassa ei oteta teatterin tilatarpeita huomioon. Ei puhuta talosta vaan tilasta. Kulttuurikeskus ei kestä kolmen salin ja 2000 katsojan samanaikaista painetta. Kilpailua ja ohjeita käsitellään teatterilla yleisötilaisuudessa 22.5. Kutsuja on lähetetty mm. Tapiolan Killalle, poliitikoille, lehdistölle jne. Kaupungilta kysymyksiin vastaavat toimialajohtajat Pitkälä ja Isotalo, kulttuurijohtaja Tommila ja projektinjohtaja Mäkinen. Teatteri videoi tilausuuden Facebook-sivuilleen.

Turun teatteriretkeen ja remontoituun teatteriin oltiin tyytyväisiä. Turussa kaupungin johdolla on kulttuuritahtoa. Hämeenkyrön kesäretki on loppuun varattu.

Syksyn tapahtumat aloittaa teatterin avoimien ovien tilaisuus Esirippu auki 25.8. Esitystalouden näytös on varattu 4.10. Ideoitiin myös syksyn teatteriretkiä.

Kannatusyhdistys jakoi taas 4 kpl 50 €:n stipendejä Esittävän Taiteen Koulun Eskon oppilaille. Meillä on kestoaiheena se miten saadaan nuoret kiinnostumaan teatterista, minkälaisia yhteistyömuotoja tarvitaan. Halukkuutta kouluilla on edelleen kovasti, mutta teatterin resurssit eivät riitä kaikkien toiveien täyttämiseen.

Eskon sirkuslinjan palkinnon saajat oikealla Elisa Eloranta ja vasemmalla Leea Finne. Keskellä sirkuslinjan opettaja, sirkustaiteilija Pinja Schönberg

Hallituksen kokous 5/2018, 16.4.2018

Aina kokouksen alussa käymme läpi yhdistyksen taloudellisen tilanteen, joka on edelleen hyvä, sekä jäsenasiat: uudet ja eronneet jäsenet. Teatteritalon tilanne on myös vakioaihe. On ilo todeta, että yhteistyö kaupungin johdon kanssa toimii. Ongelma vaan on kaupungin resurssipula. On tärkeä selvittää Kulttuurikeskuksen toimijoiden tilatarpeet ennen arkkitehtuurikilpailua. Kilpailusta kuulet enemmän teatterilla 22.5.2018 kaupungin kanssa järjestettävässä Teatterin tulevaisuustapahtumassa. Viihdettäkin on luvassa.

Kävimme läpi vuosikokouksen päättämää toimintasuunnitelmaa. Erityisesti puhuimme nuorista ja siitä, miten teatteritietoutta ja -tuntemusta voidaan Espoossa lisätä yksin ja yhteistyössä teatterin kanssa kohteena paikalliset kulttuuri- ja asukastoimijat. Erittäin tärkeää on edelleen jakaa informaatiota espoolaisille luottamushenkilöille Espoon teatterista ja erityisesti tulevasta teatteritalosta Viimeksi heidät kutsuttiin katsomaan Syyssonaattia ja eiköhän Esitystalouteenkin löydy lippuja.

Teatterin syksyn ohjelmaa esitellään taas ryhmänvetäjille. Tulossa on kovia ennakko-odotuksia herättänyt Esitystalous 3 josta lisää näillä sivuilla ”Tulevat tapahtumat” kansiossa. 4.10 on meidän näytöksemme. Turun teatterivierailu on tulossa. Lahden Pohjantähtivierailu sai hallituksen väeltä kovasti kiitosta, miten tarina kerrotaan tanssin keinoin. Sillanpääooppera on loppuun varattu. Muuten, jos Sinulla on teatterivierailutoiveita hallitukselle, ne voi esittää Facebookissa (niille pääset suoraan etusivulta) tai lähettämällä ehdotuksia minulle (juhani.hakala@tietotori.fi).

Ohjelmanmyyjät tapaavat toisensa karonkassa ravintolabrunssin merkeissä. Kiitos hyvästä työstä. On mukava, että voimme tukea teatteriamme tälläkin tavalla.

Puhuimme syksyn toiminnasta. Osallistumme teatterin Esirippu auki-tapahtumaan 25.8. Myös teatteriretki Tampereelle on suunnitteilla.

Puhuimme myös yhdistyksemme tiedottamisesta. Kotisivuillamme on vuodessa ollut n. 400 00 käyntiä ja n 12 000 kävijää, eli Espoon kaupunginteatterin asiat kiinnostavat muitakin kuin jäseniämme. Teatterihan on lainaillut teatteriarvostelujamme omille sivuilleen. Olemme olleet myös yhteydessä teatteriin, siitä miten meidän tiedostuspolitiikkamme tukee teatterin toimintaa. Tukee, sanoivat.

Juhani Hakala

Hallituksen kokous 26.3.2018

Hallitus järjestäytyi:
puheenjohtaja Leo Eskola
varapuheenjohtaja Eila Uotila
sihteeri Laila Suokorte
tiedottaja Juhani Hakala
isäntä ja jäsensihteeri Raimo Venäläinen

Keskustelimme siitä, että tehtäviä pitäisi jakaa hallituksen ulkopuolelle (teatteriretket, rahaston hoito). Yhdistyksen volyymit ovat kasvaneet sen verran, että lisäapua tarvitaan.

Teatteritalomme edistyy ja työryhmät työskentelee. Toivoa vain sopii, että kaupungilla on mahdollista irrottaa arkkitehtuurikilpailun suunnitteluun riittävästi resursseja, onhan kyseessä kaupungin arvokkain kulttuurimaisema. Aikataulu on tiukka. Teatterin tulevaisuustapahtuma on teatterilla 22.5.2018, jolloin kerrotaan mm arkkitehtuurikilpailusta.

Kevään teatteriretkien ilmoittautuminen on päättynyt ja Sillanpää Ooperan lipunmyynti alkaa 4.4.18 klo 10. Lisää tietoa ”Teatteriretket” kansiossa.

Keskustelimme myös syksyn teatterin omasta tuotannosta sekä teatteriretkistä. Niihin palataan myöhemmin.

Kävimme hyvän keskustelun yhdistyksen www-sivujen kehittämisestä. Vuoden sisällä niillä on n. 400 000 käyntiä ja yli 11 000 kävijää. Jäsenkyselyssä sivut saivat varauksetonta kiitosta. Keskustelimme blogikirjoituksista ja niiden luonne tulee muuttumaan.

Vuosikokous 12.3.2018

Teatterinjohtaja Erik Söderblom toivotti kokouksen osanottajat tervetulleiksi.

Puheenjohtaja Leo Eskola avasi kokouksen. Hänen mukaansa viime vuosi oli muutosten vuosi niin kannatusyhdistyksessä, teatterisäätiössä kuin Espoossakin. Myös teatterin johtaja vaihtui. Kaupunginhallituksen kesäkuinen päätös kumosi aiemmat päätökset ja teatteritalo päätettiin rakentaa Kulttuurikeskuksen viereen.  Nyt Espoon virka- ja luottamushenkilöillä on selvä tahtotila teatteritalon rakentamiseksi. Keväällä suoritetaan arkkitehtuurikilpailu Kulttuurikeskuksen ympäristöstä. Vuoden loppuu mennessä kilpailu pitäisi olla suoritettu ja teatterin hankesuunnitelma valmis.

 

 

Kunniajäsen Heikki Pohjala valittiin yksimielisesti kokouksen puheenjohtajaksi.

Toimintakertomus hyväksyttiin esitetyssä muodossa yhden vuosiluvun korjauksella. Samoin hyväksyttiin tilinpäätös ja myönnettiin hallitukselle vastuuvapaus.

Toimintasuunnitelmaa käsiteltäessä todettiin, että teatterin paikka, arkkitehtuurikilpailu, rahoitus ja valmistelu yhteistyössä kaupungin kanssa on hanskassa. Siksi ei pitäisi sotkea tätä hyvin toimivaa valmistelua uusilla sijoitusehdotuksilla. Ei pitäisi mennä urheiluväen ansaan. He yrittävät tunkea teatteria Tapiolan uimahalliin, että saisivat 50 m:n radan uuteen uimahalliin Urheilupuistoon. Julkisuuteen ei pitäisi päästää asioita, joita ei ole yhdessä sovittu. Kuulemma lähes joka kolmas lipunostaja teatterilla kysyy talon suunnitteluvaiheesta.

Hallituksessa jatkavat erovuorossa olleet Eskola, Hakala, Mäntysalo-Lamppu ja Suokorte.

Jäsenmaksuksi päätettiin yksimielisesti 20 €/hlö. Toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksyttiin esitetyssä muodossa. Puheenjohtaja Eskola totesi, että yhdistys pyörittää vuodessa n. 40 000 €:n taloutta. Se ei enää hoidu aivan vapaaehtoisvoimin. Erityisesti jäsenmaksujen ja teatterimaksujen valvominen on aikaa vievää puuhaa. Yhdistys kaipaa rahastonhoitajaa, mikä täten jäsenille tiedotetaan. Palkkiokin on luvassa – siis rahatonhoitajalle.

Sääntömuutos johtuu siitä, että yhdistys lähettää jäsenkirjeet sähköisesti. Lisättiin sääntöihin taiderahasto ja vaihdettiin tilintarkastajat toiminnantarkastajiksi.

Hallituksen kokous 12.3.2018

Valmistelimme vuosikokousta: toimintakertomus, tilinpäätös, strategia (odottaa teatterin strategiaa), toimintasuunnitelma, talousarvio/jäsenmaksu ja sääntömuutos. Toimintakertomus 2017 ja Toimintasuunnitelma 2018, sekä vuosikokouksen päätökset löytyvät ”Toiminta”-kansiosta.

Kevään käsiohjelmien myyntiaikataulu alkaa olla täynnä vapaaehtoisia myyjiä. Syyssonaatin jäsenesityksen jälkeinen Satu Silvon taiteilijatapaaminen sai kiitosta. ”Teatterin tulevaisuus”-tapahtuma siirtyy toukokuulle. Aika on vielä avoin, riippuu arkkitehtuurikilpailun valmistelun etenemisestä.

Lahden ja Turun kaupunginteatterien esityksiin on vielä lippuja saatavilla (tarkemmin ”Teatteriretket” kansiossa). Hämeenkyrön retkestä kerrotaan seuraavassa jäsenkirjeessä.

Enää runsaat 100 jäsentä haluaa jäsentiedotteet kirjeenä, mikä vaatii hallitukselta postitustyötä. Jatkossa jäsenkirje ilmestyy www-sivuille ja lähtee sähköpostina heti valmistuttuaan. Jäsenkirje saapuu 1-3 päivää myöhemmin. Kerromme sähköisesti myös teatterin lipputarjouksista, tulevista tapahtumista ja muista jäseniämme kiinnostavista asioista.

© 2018 Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenYlös ↑