Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys

Category

Ajankohtaista

Tässä on uusi teatteritalo!

Yhdistyksen puheenjohtaja Leo Eskola otti kantaa arkkitehtuurikilpailun voittaneeseen ehdotukseen jäsenille järjestetyssä teatterikeskustelussa 26.2. Voittajaehdokas ei ole teatterin kannalta aivan optimaalinen.

Jatkosuunnittelussa  otetaan huomioon sekä tilaajan, että teatterin tarpeet. Teatterilla on tärkeä rooli tuoda sen tarpeet jatkossa suunnittelijan tietoon. Teatterilla on hyvä ja perusteellinen kannanotto, jossa on esitetty tilatarpeet. Tältä pohjalta lähdemme rakentavassa yhteistyössä suunnittelijoiden kanssa etsimään teatterille parasta vaihtoehtoa.

 

Kaupunginteatteri tiedottaa:

Tapiolan Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion ja niiden ympäristön arkkitehtuurikilpailu on ratkennut. Voittaja on Uusikuu-niminen ehdotus, jonka pääsuunnittelusta on vastannut Verstas Arkkitehdit Oy. Kulttuurikeskuksen suunnittelussa yhteistyökumppanina on toiminut Arkkitehdit Mustonen Oy ja maisemasuunnittelussa Loci maisema-arkkitehdit Oy.

Palkintolautakunnan mukaan Uusikuu on toiminnallisesti paras ratkaisu Kulttuurikeskuksen uudistamiselle ja laajentamiselle. Se täydentää ja jalostaa parhaiten Tapiolan rakennettua kulttuuriympäristöä nykyistä arkkitehtuuria kunnioittaen.

”Uusikuun arkkitehtuuri on luontevaa ja korkeatasoista. Ehdotetut toimenpiteet sijoittuvat taloon luontevasti ja avaavat harkittuja näkymiä nykyisestä Kulttuurikeskuksesta Keskusaltaan suuntaan”, toteaa palkintolautakunnan puheenjohtaja Olli Isotalo.

”Suunnittelijat ovat vaivattomasti ja vähäeleisesti käsitelleet ja ratkoneet nykyisen talon toiminnallisia kehittämis- ja laajennustarpeita. Keskusaltaan alueelle ja Kulttuuriaukiolle syntyy mieleenpainuva, elämyksellinen paikka ja vetovoimainen alue.”

”Espoon uusi teatteri ja kulttuurikeskuksen uudistetut tilat rajaavat aukion, jota hallitsee teatterin lämpiön suurpiirteinen avaus. Aukion pehmeät muodot kutsuvat oleskeluun, tapahtumiin ja leikkiin. Kulttuuriaukiosta muodostuu Tapiolan ytimeen uusi elämää sykkivä sydän, joka kunnioittaa puutarhakaupungin henkeä”, kuvailee arkkitehti Ilkka Salminen Verstas Arkkitehdeistä.

Voittanut työryhmä jatkaa suunnittelua

Isotalon mukaan Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion ja niiden ympäristön uudistamishankkeen ripeälle edistämiselle on nyt hyvät edellytykset.

”Alueen suunnittelua jatketaan voittajaehdotuksen pohjalta. Suunnittelijoiden näkökulmasta tehtävä on haastava, sillä kyseessä on hyvin monipuolinen ja vilkas alue, jossa asuminen ja kaupalliset palvelut yhdistyvät kulttuuritoimintaan ja Tapiolan rakennettuun kulttuuriympäristöön. Lisäksi vireillä on hanke Kulttuuriaukion eteläreunaan ja viereiseen Keskustorniin sijoittuvasta uudesta hotellista ja elokuvakeskuksesta.”
Lisätiedot, Uusikuun esittely ja palkintolautakunnan arvostelupöytäkirja löytyvät Espoon kaupungin sivuilta.

ESKO: “luovuuden timantti”

Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys on ollut vuosia Espoon esittävän taiteen koulun, Eskon kumppani (http://www.esko.fi/ ). Yhteistyö on toteutunut pääsääntöisesti vuosittain jaettavalla teatteri -ja sirkusryhmien perusopetuksen päättäneiden stipendillä. Stipendit on jaettu keväisin, kaksi nuorta molemmista ryhmistä.

Esko on Suomen suurin esittävän taiteen koulu, joka toimii muutamassa toimipisteessä Espoon alueella.  Esko tarjoaa opetusta teatteri- ja sirkustaiteesta myös harrastemuotoisesti kaiken ikäisille. Koulussa on yhteensä 580 oppilasta ja koulu tarjoaa elämyksellisissä ja vuorovaikutteisissa pienryhmissä niin henkisiä kuin fyysisiäkin taitoja. Jokainen saa oppia, ideoida ja luoda uutta. Huomioitavaa on, että laajan oppimäärän mukaista teatteritaiteen perusopetusta koko Suomen tasolla annetaan neljässä oppilaitoksessa: Oulun taidekoulussa, Taidekoulu Estradissa Lappeenrannassa, Tikkurilan teatteri- ja sirkuskoulussa Vantaalla ja Espoon esittävän taiteen koulussa.

Minulla oli ilo osallistua helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Eskon esittävän taiteen päättötyöesityksiin Kannussalissa. Keväällä 2018 osallistuin sirkusryhmän harjoitustuntiin sirkusryhmien opetustiloissa Pohjois-Espoossa. Esko, Espoon esittävän taiteen koulu on mielestäni ’piilossaoleva’ luovuuden timantti, jonka soisi näkyvän tähänastista enemmän Espoon kulttuuripuheessa. Toivon, myös kannatusyhdistyksen jäsenten keskuudessa. Pari kertaa vuodessa järjestettäviin teatteri- ja sirkusryhmien päättötyönäytöksiin osallistuminen on oiva tuki koululle. Se on myös erinomainen kokemus itselle nuorten opintojen tuoman pätevyyden ja heidän esittämisen riemun kohtaamiseen.  Kuten Eskon rehtori Terhi Perälä totesi:” ”Yleisö on se, jolle myös nuoret taidetta tekevät.”  Näin myös totesin 2.2.2019 esityksissä Kannussillassa.

Aivan mahtavaa osaamista ja paneutumista päättötyöesityksiin, jotka olivat kahdentoista vuoden opintojen H-hetki. Lauantaina esitettiin Arto Paasilinnan Jäniksen vuosi ja William Shakespearen Myrsky. Oivaltavaa, innostavaa, keskittyvää, heittäytyvää ja nerokasta, näin voi katsojakokemusta kuvata. Puolentoistatunnin esitykset keskittivät katsojan olennaisen äärelle. Katsojan huomiota ei hajottanut monessa tasossa liikkuva näyttämön lavastetekniikka. Ydin oli itse näyttelijätyössä, tukenaan riisuttu ja oivaltava näyttämörekvisiitta. Valotekniikka omanaan ja merkittävä, jossa myös alan opiskelijan suunnittelu ja toteutus.  Innostava, koulun taiteen perusopetustyötä ja itse nuorten elinvoimaista näyttelijätyötä ilmaisuvoimallaan toteuttava taiteellinen lauantain iltapäivä oli upea kokemus. Toivonkin, että kannatusyhdistyksen jäsenet löytävät Eskon esityksiä ja osallistuvat. Ilahtuvat itse ja tukevat samalla arvokasta taiteen perusopetustyötä, jota Suomen suurimmassa esittävän taiteen koulussa ansiokkaasti toteutetaan.  Yhdistyksen www-sivuilla tullaan tiedottamaan Eskon tapahtumista ja päättötyöesityksistä.

 

Sinikka Mäntysalo-Lamppu

Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys

Hallituksen jäsen

 

 

Rekisteriseloste yhdistyksen jäsenrekisterissä olevien henkilötietojen käsittelystä

Rekisteriseloste Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys ry:n jäsenrekisterissä olevien henkilötietojen käsittelystä

Seloste on julkaistu 21.5.2018

1. Rekisterin pitäjä
Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys ry (rek.no.143.283)

2. Jäsenrekisterin vastuuhenkilö
Raimo Venäläinen
Maininkitie 3 E 23
02320 ESPOO
Email:raimo.venalainen@hotmail.com
Puh: 0405822767

3. Jäsenrekisterin henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Tiedot kerätään henkilöiltä, jotka haluavat yhdistyksen jäseniksi ja jotka yhdistyksen hallitus on jäseniksi hyväksynyt. Tietojen käyttötarkoituksena on yhdistyksen toimintaan liittyvä jäsentietojen hallinta sekä tiedottaminen ja yhteydenpito jäseniin. Kannatusyhdistys on luovuttanut suostumuksen antaneiden jäsenten sähköpostiosoitteet Espoon kaupunginteatterille tiedotteiden postitusta varten. Tiedot kerätään jäseniksi liittyvien suostumuksella vain näihin tarkoituksiin eikä niitä käytetä muihin tarkoituksiin.

4. Rekisterin tietosisältö ja tietolähde
Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen jäseneksi haluavat voivat lähettää hakemuksensa sähköpostitse tai hakulomakkeella, jossa kysytään hakijan etu- ja sukunimi, postiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Hakijan antamat tiedot merkitään jäsenrekisteriin. Näiden tietojen lisäksi jäsen saa jäsennumeron.

5. Tietojen säilytys
Tietoja säilytetään siihen asti, kunnes henkilö eroaa yhdistyksestä. Jos jäsen haluaa tarkastaa hänestä kerätyt tiedot, hän voi sopia asiasta ottamalla yhteyttä jäsenrekisterin vastuuhenkilöön.

6. Tietojen säännönmukaiset luovutukset
Tietoja ei luovuteta eteenpäin, eikä siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

7. Jäsenrekisterin suojauksen perusteet
Jäsentiedot sijaitsevat fyysisesti jäsenrekisterin vastuuhenkilön tietokoneen kiintolevyllä, sekä paperimuodossa hänen kotonaan. Kopio rekisteristä on tallennettu pilvipalveluun. Mikäli rekisteristä on otettava tilapäisiä kopioita muiden hallituksen jäsenten käyttöön yhdistyksen toiminnan niin vaatiessa ( esim. jäsenkortteja painettaessa),näitä kopioita ei säilytetä pidempään kuin toiminta edellyttää.

Jos et saa sähköistä jäsenkirjettä

Jäsenkirjeet toimitetaan sähköpostina niille jäsenille joiden sähköpostiosoite on jäsenrekisterissämme.  Jos et ole saanut sähköpostia, niin varmista sihteeriltä (laila.suokorte@kolumbus.fi), että osoitteesi on rekistereissämme oikein. Lähetämme sähköisesti myös pikaviestejä esim. teatterin lipputarjouksista ja tapahtumista. Niille jäsenille, joiden sähköpostiosoitetta yhdistyksellä ei ole, lähetetään kirjeet edelleen postitse.

Yhdistyksen Facebook-sivut

Voit kertoa teatterikokemuksistasi yhdistyksen Facebook-sivuilla muille tiedoksi ja iloksi: hyviä ja huonoja teatterikokemuksia. Muutenkin voit kertoa miten haluaisit kehittää kannatusyhdistyksen toimintaa.

Sivuille tästä

© 2019 Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenYlös ↑