Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys

Category

Ajankohtaista

ESKO: “luovuuden timantti”

Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys on ollut vuosia Espoon esittävän taiteen koulun, Eskon kumppani (http://www.esko.fi/ ). Yhteistyö on toteutunut pääsääntöisesti vuosittain jaettavalla teatteri -ja sirkusryhmien perusopetuksen päättäneiden stipendillä. Stipendit on jaettu keväisin, kaksi nuorta molemmista ryhmistä.

Esko on Suomen suurin esittävän taiteen koulu, joka toimii muutamassa toimipisteessä Espoon alueella.  Esko tarjoaa opetusta teatteri- ja sirkustaiteesta myös harrastemuotoisesti kaiken ikäisille. Koulussa on yhteensä 580 oppilasta ja koulu tarjoaa elämyksellisissä ja vuorovaikutteisissa pienryhmissä niin henkisiä kuin fyysisiäkin taitoja. Jokainen saa oppia, ideoida ja luoda uutta. Huomioitavaa on, että laajan oppimäärän mukaista teatteritaiteen perusopetusta koko Suomen tasolla annetaan neljässä oppilaitoksessa: Oulun taidekoulussa, Taidekoulu Estradissa Lappeenrannassa, Tikkurilan teatteri- ja sirkuskoulussa Vantaalla ja Espoon esittävän taiteen koulussa.

Minulla oli ilo osallistua helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Eskon esittävän taiteen päättötyöesityksiin Kannussalissa. Keväällä 2018 osallistuin sirkusryhmän harjoitustuntiin sirkusryhmien opetustiloissa Pohjois-Espoossa. Esko, Espoon esittävän taiteen koulu on mielestäni ’piilossaoleva’ luovuuden timantti, jonka soisi näkyvän tähänastista enemmän Espoon kulttuuripuheessa. Toivon, myös kannatusyhdistyksen jäsenten keskuudessa. Pari kertaa vuodessa järjestettäviin teatteri- ja sirkusryhmien päättötyönäytöksiin osallistuminen on oiva tuki koululle. Se on myös erinomainen kokemus itselle nuorten opintojen tuoman pätevyyden ja heidän esittämisen riemun kohtaamiseen.  Kuten Eskon rehtori Terhi Perälä totesi:” ”Yleisö on se, jolle myös nuoret taidetta tekevät.”  Näin myös totesin 2.2.2019 esityksissä Kannussillassa.

Aivan mahtavaa osaamista ja paneutumista päättötyöesityksiin, jotka olivat kahdentoista vuoden opintojen H-hetki. Lauantaina esitettiin Arto Paasilinnan Jäniksen vuosi ja William Shakespearen Myrsky. Oivaltavaa, innostavaa, keskittyvää, heittäytyvää ja nerokasta, näin voi katsojakokemusta kuvata. Puolentoistatunnin esitykset keskittivät katsojan olennaisen äärelle. Katsojan huomiota ei hajottanut monessa tasossa liikkuva näyttämön lavastetekniikka. Ydin oli itse näyttelijätyössä, tukenaan riisuttu ja oivaltava näyttämörekvisiitta. Valotekniikka omanaan ja merkittävä, jossa myös alan opiskelijan suunnittelu ja toteutus.  Innostava, koulun taiteen perusopetustyötä ja itse nuorten elinvoimaista näyttelijätyötä ilmaisuvoimallaan toteuttava taiteellinen lauantain iltapäivä oli upea kokemus. Toivonkin, että kannatusyhdistyksen jäsenet löytävät Eskon esityksiä ja osallistuvat. Ilahtuvat itse ja tukevat samalla arvokasta taiteen perusopetustyötä, jota Suomen suurimmassa esittävän taiteen koulussa ansiokkaasti toteutetaan.  Yhdistyksen www-sivuilla tullaan tiedottamaan Eskon tapahtumista ja päättötyöesityksistä.

 

Sinikka Mäntysalo-Lamppu

Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys

Hallituksen jäsen

 

 

Kulttuurikeskuksen arkkitehtuurikilpailun kilpailuehdotukset

Espoon kaupunki etsii Kulttuuriaukion ja Kulttuurikeskuksen sekä niiden ympäristön kehittämiseen ratkaisua arkkitehtuurikilpailulla. Kilpailuun valittujen viiden suunnitteluryhmän työt ovat nyt nähtävillä, ja niitä voi kommentoida 17.12.2018 saakka (www.espoo.fi/kulttuuriaukio).  Palkintolautakunnalla on mahdollisuus käyttää yleisön palautetta arviointityönsä tukena.

Voittajalta edellytetään korkeatasoista, tulevaisuuteen katsovaa ratkaisua

Kilpailuehdotuksensa lähettäneet ryhmät ovat tehneet ansiokasta työtä ja tuoneet ratkaisuissaan esiin monia kiinnostavia näkökulmia. Palkintolautakunnan puheenjohtajana olen erittäin tyytyväinen, että aihetta on tutkittu monipuolisesti ja perusteellisesti”, toteaa Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

”Kiinnitämme kilpailutöiden arvioinnissa huomiota siihen, kuinka hyvin ehdotukset liittyvät ympäristöönsä ja ympäristön toimintoihin. Edellytämme toiminnallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoista ja vahvasti tulevaisuuteen katsovaa ratkaisua, joka huomioi Tapiolan perinteen, perheet ja lapset sekä Kulttuurikeskuksen arkkitehtoniset arvot.”

Tavoitteena on saada voittaja selville tammi–helmikuun 2019 aikana. Tuloksen perusteella palkintolautakunta antaa suosituksensa kulttuurikeskuksen ja sen ympäristön kehittämiseen.

Kulttuuriaukiosta halutaan Tapiolan keskustaa elävöittävä korkeatasoinen alue, joka tarjoaa elämyksiä ja toimintaa kaiken ikäisille. Kulttuurikeskus on tavoitteena muuttaa nykyistä monipuolisemmaksi kulttuurikeskittymäksi, jonne sijoittuvat myös Espoon kaupunginteatterin uudet tilat.

Kilpailu koskee aluetta, joka sisältää nykyisen Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion sekä aukiota ympäröivät kulttuuriaukiottelit.

Ehdotuksiin voi tutustua osoitteessa espoo.fi/kulttuuriaukio. Palkintolautakunnalla on mahdollisuus käyttää yleisön palautetta arviointityönsä tukena.

 

Kulttuuriaukion kilpailu

Kilpailuehdotus λ

 

Kilpailuehdotus Uusikuu

Kilpailuehdotus Amfi. Tätä ehdotusta teatteri pitää parhaimpana, samoin Tapiolan Kilta.

Kilpailuehdotus Vaarallinen Juhannus. Tämä oli teatterin mielestä toiseksi paras ehdotus.

Kilpailuehdotus Play

 

 

 

Rekisteriseloste yhdistyksen jäsenrekisterissä olevien henkilötietojen käsittelystä

Rekisteriseloste Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys ry:n jäsenrekisterissä olevien henkilötietojen käsittelystä

Seloste on julkaistu 21.5.2018

1. Rekisterin pitäjä
Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys ry (rek.no.143.283)

2. Jäsenrekisterin vastuuhenkilö
Raimo Venäläinen
Maininkitie 3 E 23
02320 ESPOO
Email:raimo.venalainen@hotmail.com
Puh: 0405822767

3. Jäsenrekisterin henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Tiedot kerätään henkilöiltä, jotka haluavat yhdistyksen jäseniksi ja jotka yhdistyksen hallitus on jäseniksi hyväksynyt. Tietojen käyttötarkoituksena on yhdistyksen toimintaan liittyvä jäsentietojen hallinta sekä tiedottaminen ja yhteydenpito jäseniin. Kannatusyhdistys on luovuttanut suostumuksen antaneiden jäsenten sähköpostiosoitteet Espoon kaupunginteatterille tiedotteiden postitusta varten. Tiedot kerätään jäseniksi liittyvien suostumuksella vain näihin tarkoituksiin eikä niitä käytetä muihin tarkoituksiin.

4. Rekisterin tietosisältö ja tietolähde
Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen jäseneksi haluavat voivat lähettää hakemuksensa sähköpostitse tai hakulomakkeella, jossa kysytään hakijan etu- ja sukunimi, postiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Hakijan antamat tiedot merkitään jäsenrekisteriin. Näiden tietojen lisäksi jäsen saa jäsennumeron.

5. Tietojen säilytys
Tietoja säilytetään siihen asti, kunnes henkilö eroaa yhdistyksestä. Jos jäsen haluaa tarkastaa hänestä kerätyt tiedot, hän voi sopia asiasta ottamalla yhteyttä jäsenrekisterin vastuuhenkilöön.

6. Tietojen säännönmukaiset luovutukset
Tietoja ei luovuteta eteenpäin, eikä siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

7. Jäsenrekisterin suojauksen perusteet
Jäsentiedot sijaitsevat fyysisesti jäsenrekisterin vastuuhenkilön tietokoneen kiintolevyllä, sekä paperimuodossa hänen kotonaan. Kopio rekisteristä on tallennettu pilvipalveluun. Mikäli rekisteristä on otettava tilapäisiä kopioita muiden hallituksen jäsenten käyttöön yhdistyksen toiminnan niin vaatiessa ( esim. jäsenkortteja painettaessa),näitä kopioita ei säilytetä pidempään kuin toiminta edellyttää.

Jos et saa sähköistä jäsenkirjettä

Jäsenkirjeet toimitetaan sähköpostina niille jäsenille joiden sähköpostiosoite on jäsenrekisterissämme.  Jos et ole saanut sähköpostia, niin varmista sihteeriltä (laila.suokorte@kolumbus.fi), että osoitteesi on rekistereissämme oikein. Lähetämme sähköisesti myös pikaviestejä esim. teatterin lipputarjouksista ja tapahtumista. Niille jäsenille, joiden sähköpostiosoitetta yhdistyksellä ei ole, lähetetään kirjeet edelleen postitse.

Yhdistyksen Facebook-sivut

Voit kertoa teatterikokemuksistasi yhdistyksen Facebook-sivuilla muille tiedoksi ja iloksi: hyviä ja huonoja teatterikokemuksia. Muutenkin voit kertoa miten haluaisit kehittää kannatusyhdistyksen toimintaa.

Sivuille tästä

© 2019 Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenYlös ↑