Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys

Category

Arkisto

Haluatko osaksi Suomen historiaa?

Espoon Kaupunginteatteri hakee Suomen historia -tuotannon esiintyjät ei-ammattilaisten joukosta. Tule mukaan!

Sinulla, teatterin ystävä ja katsoja, on nyt mahdollisuus päästä osallistumaan ja esiintymään ammattilaisten ohjauksessa ja kertomaan Espoon Kaupunginteatterin näyttämöllä tarinoita suomalaisesta identiteetistä.

Suomen historia –esityksen käsikirjoitus on tehty Petri Tammisen samannimisen kirjan pohjalta. Esityksen ohjaa Erik Söderblom ja koreografina toimii Hanna Brotherus.

Esitystä harjoitellaan 12.–18.12.2018 ja 18.2.–12.3.2019.

Näytöksiä on 10: ensi-ilta on 13.3.2019 ja muut näytökset 14., 26., 27.3. ja 5., 6., 12., 13., 24. ja 26.4.2019

Jos olet täyttänyt viisikymmentä vuotta, kiinnostunut esiintymisestä, ehkä myös laulanut kuorossa, tanssinut ja liikkunut ja yllä mainitut harjoitus- ja esitysajankohdat sopivat sinulle, tämä on sinun juttusi.

Lähetä lyhyt kuvaus itsestäsi, valokuvasi ja yhteystietosi 30.9.2018 mennessä osoitteeseen suomenhistoria@espoonteatteri.fi. Voit mainiosti vihjaista tuotannosta myös ystävällesi.
Vastauspostissamme saat lisää tietoa koe-esiintymistilaisuudesta, jonka järjestämme lauantaina 6.10.2018 ja jonka perusteella määräytyy lopullinen esiintyjäryhmä.
Osallistumisesta tuotantoon maksamme pienen palkkion.

Odotamme yhteydenottoasi!

Suomen historia

Päivä jolloin Kekkonen haudattiin ja kili kuoli – Tammisen Suomen historia vie kansallisen muistin ytimeen ja laitamille.

Kun poika tulee rintamalta kotilomalle, äiti joutuu miettimään, mihin pojan huoneeseen majoitettu venäläinen sotavanki pannaan. Nuoret miehet nukkuvat samassa kamarissa. Loman jälkeen poika palaa sotimaan ja sotavanki peltotöihin.

Petri Tammisen kerrotuista muistoista kirjoittama maamme historia karistaa pölyt jaloistaan ja uhmaa lajityyppiä olemalla hauska ja haikea, riemastuttava ja henkilökohtainen. Tarinat polveilevat itsenäistymisestä tähän päivään. Kekkonen ehtii nousta valtaan, hallita, kuolla, ja saada siinä välissä kudotun sinivalkoisen pipon.

Otava

 

Teatterifestivaali etsii yli 65-vuotiaita keskustelemaan rakkaudesta ja seksistä

Hyvät Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen jäsenet

Talkooporukkamme jatkaa syyskaudella käsiohjelmien myyntiä Revontulihallissa. 4.10.2018 klo 19 menemme joukolla katsomaan Esitystalous kolmosta. Lippuja esitykseen on vielä saatavana. Varaa sihteeriltä. Hänelle voit myös ilmoittautua, jos haluat mukaan talkooporukoihin.

Nyt yhdistyksen jäsenille tarjoutuu myös mahdollisuus esiintyä teatterin lavalla. Marraskuun puolivälissä Espoossa vierailee kanadalainen ryhmä esityksellä ”All the sex I´ve ever had”. Työryhmä kokoaa esiintyjät tavallisista suomalaisista ikäihmisistä. Olemme sopineet teatterin kanssa, että tiedotamme tästä esiintymismahdollisuudesta jäsenillemme.

Oheisena on järjestäjien tiedote asiasta. Tiedotteessa on ilmoittautumisohjeet ja yhteystiedot lisätietoja varten.

Antoisaa teatterisyksyä

Leo Eskola
leo.eskola@pp.inet.fi
040 8364433

 

Teatterifestivaali etsii yli 65-vuotiaita keskustelemaan rakkaudesta ja seksistä

Baltic Circle -teatterifestivaali ja Espoon kaupunginteatteri työskentelevät yhdessä kanadalaisen yhteisötaideryhmä ​Mammalian Diving Reflex​ :n kanssa luodakseen teoksen ​All the Sex I’ve Ever Had . Esitys tutkii romanttista rakkautta ja seksuaalisuutta yli 65-vuotiaiden näkökulmasta. Tällä hetkellä olemme tutkimusvaiheessa ja etsimme sopivan ikäisiä ihmisiä, jotka ovat valmiita jakamaan tarinoita henkilökohtaisesta elämästään ja siitä, kuinka heidän seksuaalisuutensa on vuosien saatossa kehittynyt.

Tapaamme kiinnostuneet henkilökohtaisesti loppukesän / alkusyksyn 2018 aikana. Tapaamisissa keskustelemme projektin teemoista rennolla otteella ja teemme samalla pohjatyötä ​All the Sex I’ve Ever Had:iä​ varten. Tavatuista henkilöistä osa pääsee toteuttamaan itse esitystä, joka tehdään yhdessä​ Mammalian Diving Reflex​ :n kanssa Helsingissä ja Espoossa loka- ja marraskuun aikana. Englannin kielen taitoa ei vaadita – haastatteluissa ja harjoituksissa työskennellään tulkin kanssa ja teos esitetään suomeksi, tekstitettynä englanniksi. Esitykset ovat Louhisalissa 15.-17.11.2018.

Ilmoittautuaksesi tai saadaksesi lisätietoa voit ottaa yhteyttä tuottaja Elina Kukkoseen sähköpostilla ​ats@gmail.com ​tai soittamalla tai tekstiviestillä numeroon ​040 257 0877​.

Järjestäjistä

Mammalian Diving Reflex Vuonna 1993 perustettu Mammalian Diving Reflex tutkii sosiaalisia piirejä ristiriitojen näkökulmasta luodakseen esteettisesti säkenöiviä kokemuksia. Mammalian tuottaa tapahtumia, esityksiä, videoita, installaatioita, teoreettisia tekstejä ja yhteisötapahtumia. Ryhmä on työskennellyt eri-ikäisten ihmisten kanssa aina 8-vuotiaista yli 80-vuotiaisiin. Mammalian Diving Reflex:n työt ovat olleet esillä ympäri maailmaa muun muassa Kanadassa, Yhdysvalloissa, Australiassa, Iso-Britanniassa, Euroopassa ja Aasiassa. www.mammalian.ca Baltic Circle Vuonna 1996 perustettu Baltic Circle on kansainvälinen teatterifestivaali, joka järjestetään vuosittain marraskuussa Helsingissä. Seuraavan festivaalin ajankohta on 13.-18.11.2018. Festivaali on taideteos, joka ottaa kantaa ajankohtaisiin kysymyksiin ja haastaa vuoropuheluun. Festivaalilla nähtävät teokset tarttuvat aikamme ilmiöihin ja polttaviin kysymyksiin sekä etsivät uusia esitystaiteen muotoja ja tekemisen tapoja. Festivaalin pääjärjestäjä on Q-teatteri ry.

Sademies

Esitykseen on varattu lippuja 19.10 klo 14.30. Lähtö Revontulihallilta klo 11.30. Teatterin parkkipaikat eivät ole käytettävissä.

Ensimmäistä kertaa Suomessa!

Charlien elämä pyörii rahan, autojen ja menestyksen ympärillä. Isän kuoltua hän uskoo pääsevänsä miljoonaperintöön käsiksi. Yllätys onkin melkoinen, kun isä on testamentannut omaisuutensa Charlien autistiselle, laitoksessa asuvalle veljelle, jonka olemassaolosta hänellä ei ollut tietoakaan.

Veljesten tutustumisesta syntyy yllättävä kasvutarina, jossa punnitaan mitä on ystävyys, luottamus ja rakkaus.

Sademies on koskettava ja hauska tarina itsensä löytämisestä, erilaisuudesta ja erityisyydestä.

Neljä Oscar-palkintoa voittanut Sademies nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa näyttämösovituksena.

Kirjoittanut Dan Gordon
Ohjaus Georg Malvius

Rooleissa
Lari Halme
Risto Korhonen
Matti Hakulinen
Arttu Ratinen
Anna Ackerman
Petra Heinänen

 

Vuosikokous 12.3.2018 klo 18

Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen vuosikokous järjestetään maanantaina 12.3.2018 klo 18 Revontulihallin lämpiössä os. Revontulentie 8. 

Vuosikokouksen esityslista

1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja
3. Valitaan kokouksen sihteeri
4. Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
5. Läsnäolijoiden toteaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus
6. Työjärjestyksen hyväksyminen
7. Esitetään yhdistyksen toimintakertomus ja tilinpäätös sekä toiminnantarkastajan lausunto
8. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille
9. Valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Erovuorossa ovat Leo Eskola, Juhani Haka-la, Sinikka Mäntysalo-Lamppu ja Laila Suokorte
10. Valitaan toiminnantarkastaja ja hänen varamiehensä
11. Määrätään jäsenmaksun suuruus. Hallituksen esitys 20 euroa/henkilö
12. Päätetään hallituksen jäsenten ja toiminnantarkastajan palkkiosta
13. Päätetään toimintasuunnitelma kuluvaa toimintavuotta varten
14. Päätetään talousarvio kuluvaa toimintavuotta varten
15. Yhdistyksen sääntöjen muutos
16. Ilmoitusasiat
17. Kokouksen päättäminen

Vuosikokousaineistot julkaistaan yhdistyksen ikotisivuilla www.eskateka.fi

HÄMEENKYRÖN TEATTERIRETKI TIISTAINA 31.7.2018

Retken lähtöaika on muuttunut tuntia aikaisemmaksi. Lähdemme Revontulihallilta tiistaina 31.7. klo 13.30. Muutos johtuu siitä, että retkiohjelmaan on lisätty tutustuminen taidenäyttelyyn ja mahdollisuus ruokailuun ennen oopperaesitystä.
Retken ohjelma ja aikataulu on seuraava
13.30 Lähtö Tyllilän bussilla Revontulihallilta, matkalla voidaan pysähtyä tarvittaessa. Revontulihallin parkkipaikat ovat käytettävissä.16.15 Saapuminen Pinsiöön Hotelli Urkin Piilopirttiin. Hotellin tilausravintolassa tarjotaan meidän ryhmälle päivällinen noutopöydästä. Ruokailun jälkeen on opastettu tutustuminen taidenäyttelyyn ja presidenttisaunaan.
Päivällisen ja taidenäyttelyn hinta on 20 euroa/henkilö. Ilmoita mahdollisista erityisruokavalioista viimeistään 20.7. Ilmoita myös, ellet halua osallistua ruokailuun.18.00 Lähtö hotellilta maisematietä kesäteatterille.

18.30 Saapuminen kesäteatterille. Bussin parkkipaikalta on noin 260 m kävelymatka.

19.00 Sillanpää-ooppera, ryhmälle varattu katsomosta rivejä. Katsomo on katettu ja siellä on puupenkit. Väliaikatarjoilu on ryhmälle varatuissa pöydissä.

21.15 Lähtö paluumatkalle, virvoketarjoilua, pysähdytään tarvittaessa

n 24.00 Revontulihallilla Espoossa

Tietoja esityksestä ja Hämeenkyröstä
www.fesillanpaa.com
www.maisematie.fi
www.urkinpiilopirtti.fi

Lisätietoja retkestä:
Leo Eskola
040 8364433, leo.eskola@pp.inet.fi
Laila Suokorte
040 5477505, laila.suokorte@kolumbus.fi

Elämä
– se on pian sanottu,
mutta kumminkin siinä on koko kysymys.

F. E. Sillanpää, Kerron ja kuvailen, Katajiston vanha pari

 

”Sillanpää ooppera” Hämeenkyrön kesäteatterissa tiistaina 31.7.2018 klo 19

Kannatusyhdistys tekee retken Hämeenkyrön Myllykolun kesäteatteriin katsomaan Sillanpää-oopperaa. Lisätietoja tapahtumasta saa osoitteesta www.fesillanpaa.com. Lähtö Revontulihallilta 31.7. klo 14.30. Retken osallistumismaksu on 90 euroa/henkilö. Maksu sisältää oopperalipun, edestakaisen matkan ja väliaikatarjoilun. Varaa lippusi 4.4.2018 klo 10 lähtien sihteeriltä sähkö-postitse laila.suokorte@kolumbus.fi tai puh 040 547 7505. Saatuasi vahvistuksen maksa osallistumismaksu yhdistyksen tilille FI12 5724 4220 045856. Käytä viitenumeroa 885128.

Loppuunvarattu

 

 

Nuori baritoni Waltteri Torikka kävi ensimmäistä kertaa Myllykolussa vuonna 2011. F. E. Sillanpään synnyinkoti, miljöö ja juuri uusittu kesäteatteri saivat Waltterin ideoimaan F. E. Sillanpään elämästä kertovaa oopperaa. Hän soitti haaveestaan Sillanpää-tutkija Panu Rajalalle. Rajala innostui heti, onhan Myllykolussa näytelty useina vuosina F. E. Sillanpään teoksiin perustuvia näytelmiä. Sillanpäästä kertovaa oopperaa Myllykolussa ei oltu vielä nähty. Miehet pyysivät Myllykolu-hankkeen vetänyttä Vilja Pylsyä auttamaan rahoituksenhaussa. Pikku hiljaa Viljalle siirtyi rahoituksen hankkimisen lisäksi muitakin töitä. Tehotiimi Torikka-Pylsy-Rajala ovat suunnitelleet ja toteuttaneet oopperaa alusta alkaen F. E. Sillanpään Seuran alaisuudessa. Teoksen libretto tuli Rajalan kynästä ja oopperan sävellyksen teki ammattisäveltäjä Seppo Pohjola, jolla on ollut myös tärkeä rooli libreton lopputulokseen. Torikka toimii taiteellisena johtajana ja laulaa nuoren Sillanpään roolin. Pylsy johtaa, tuottaa ja tiedottaa.

” Teatterin tulevaisuus”- tapahtuma 22.5.18 klo 18

KUTSU

Espoon Kaupunginteatteri 2025

Teatterin tulevaisuustapahtuma Revontulihallissa tiistaina 22.5.2018 klo 18.00

Teatterista kiinnostunut yleisö kysyy, millaiset ovat Espoon Kaupunginteatterin tulevaisuudennäkymät.  Missä ja millaisia esityksiä katsotaan ensi vuosikymmenellä?

Tässä tapahtumassa tarjotaan vastauksia; esitellään uuden teatteritilan arkkitehtuurikilpailun keskeiset asiat sekä teatterin tulevaisuuden visiot.

Puheenvuorot käyttävät kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä,
Kulttuuriaukion arkkitehtuurikilpailusta vastaava teknisen toimen johtaja Olli Isotalo ja
teatterinjohtaja Erik Söderblom.
 
Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Tervetuloa!

Paula Viljakainen, Espoon kaupunginteatterisäätiön hallituksen puheenjohtaja
Erik Söderblom, Espoon Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja
Leo Eskola, Espoon Kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen puheenjohtaja

 

” Täällä pohjantähden alla I ” Lahden kaupunginteatterissa 14.4.2018

 

Kannatusyhdistys tekee retken Lahden kaupunginteatteriin katsomaan ”Täällä pohjantähden alla I” -esitystä lauantaina 14.4.2018. Lähtö on Revontulihallilta klo 12.00. Retken osallistumismaksu on 55 euroa/henkilö. Varaa lippusi 24.1.2018 klo 10 lähtien sihteeriltä. Saatuasi vahvistuksen maksa osallistumismaksu yhdistyksen tilille FI12 5724 4220 045856. Käytä viitenumeroa 882600.

Teatterin pysäköintipaikat eivät ole käytettävissä.

 

” Seitsemän veljestä” Turun kaupunginteatterissa 12.5.2018

Seitsemän veljestä -juliste, jossa veljesten näyttelijät valkoisessa paidassa ja paidattomana.

 

Kannatusyhdistys tekee retken Turun kaupunginteatteriin katsomaan ”Seitsemän veljestä”- esitystä lauantaina 12.5.2018. Lähtö on Revontulihallilta klo 11.00. Retken osallistumismaksu on 65 euroa/henkilö. Varaa lippusi 24.1.2018 klo 10 lähtien sihteeriltä. Saatuasi vahvistuksen maksa osallistumismaksu yhdistyksen tilille FI12 5724 4220 045856. Käytä viitenumeroa 883426.

Osallistumismaksu sisältää teatterilipun, edestakaisen matkan ja väliaikatarjoilun. Liput jaetaan matkalla. Viimeinen varauspäivä on 15.3.2018.

 

Jussi Helmisen puhe Olli Männikölle 1.12.17

Kaupunginteatteri tarkoittaa, että teatterin omistaa kaupunki.

Kaupunki hallinnoi sitä, asettaa teatterin toimintaa valvomaan hallituksen, jonka tehtävä on ajaa kaupungin eli kaupunkilaisten etuja teatterin toiminnassa.

Tähän teatterin hallitukseen kaupunki, siis viime kädessä kunnallisvaaleilla valittu valtuusto poliittisten neuvottelujen, kähmintöjen ja lopulta sopimusten pyörittyä riittävästi, asettaa jäsenten enemmistön ja nimittää puheenjohtajan.

Suomessa kaupunginteattereita alkoi syntyä 1950-luvulla. Niille hallintomalleiksi tuli niin täyskunnallisia lautakuntamalleja, osakeyhtiöitä, kannatusyhdistyksiä ja säätiöitä, mutta aina omistaja, kaupunki, turvasi sananvaltansa teatterinsa hallituksessa.

Suomeen on viimeksi perustettu uusi kaupunginteatteri 30 vuotta sitten, Espooseen.

Sen hallintomalliksi päätettiin säätiö. Teatterin merkitystä kaupungille silloin korosti se, että Säätiön hallitukseen teatterin alusta alkaen puheenjohtajaksi nimitettiin silloinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Olli Männikkö. Nyt 30 vuoden jälkeen kunnallispolitiikka, varmaan hänen oma puolueensa, päätti siirtää hänet teatterin hallituksesta syrjään. Oliko päätöksen takana tyytymättömyys omistajan eli kaupunkilaisten intressin ajamiseen suhteessa teatteritaiteen tasoon Espoossa on minulle entiselle johtajalle arvoitus, sillä Olli jos kuka korosti sitä ja piti siitä aina huolen.

Tervemenoa Olli

Jos tämä olisi televisiolähetys, ja minä siinä puhuisin Sinusta Suomelle, niin katsojat kysyisivät suu ammollaan Olli Männikkö who?  Ja ihan yhtä suu ammollaan Jussi Helminen (tv-katsojille myös Jussi who?) on, kun tutustuu Ollin uraan. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu ja vara-, E.On Finlandin hallituksen pj, Olarin huollon, Otek Oyn  hallitusten pj, Espoo mitali, Hatsinan kaupungin mitali, Suomen Leijonan Ritarikunnan 1 LK:n mitali, kunnallisneuvos…. Lista luottamustoimista ja ansioista on loputon. CV:kin kolme liuskaa pitkä.

Mies, joka osaa johtaa, tekee politiikkaa mutta rakastaa taidetta, rakastaa elämää itseään. Ja ihmisten yhteiskuntaa.

Olli Männikkö,  olet tehnyt valtakunnallisesti mittavan teon Suomen teatterin historiaan.   Ainutlaatuisen. Olet. Et ole helsinkiläinen, eikä sinusta kait tule, osin siksi tämä kysymys Who – Olli Kuka? Olli, olet perustanut teatterin, josta on johtamasi hallituksen tuella nopeasti kasvanut Suomen Kansainvälinen Teatteri, Finlands Internationella Teater, The International Theatre of Finland. Mittava merkkiteko.

Olli olet tulisielu, teatterin rakastaja, omistautunut teatterillesi. Eräs keskeisimmistä viisauksistasi oli se, jolla opetit hallituksesi jäseniä: nyt kun teidät on säätiön hallitukseen valittu, olette nyt  teatterisäätiön edustajia. Teidän tehtävänänne on ajaa teatterinne etua kaupungin hallinnollisissa sokkeloissa – ja muualla. Toivottavasti tämä periaate ei nyt muutu.

Johtajana 13 vuoden aikana sain kysyä tai pyytää apua, sain testata ajatuksia ja silti olla taiteellisesti vapaa, tehdä oman näköistäni teatteria. Valita ihan hulluja esityksiä, provosoivia, outoja, floppeja ja yllättäviä menestyksiä – ja Olli olit aina läsnä, sanoit että ”OHO”, tai että ”ai jaa”, tai että ”WAU”, tai että ”MINÄ en tästä pitänyt”, mutta aina julkisesti: Espoon Kaupunginteatteri on Suomen Kansainvälinen Teatteri.

Jokaisesta esityksestä teatterissa ei tarvitse pitää pitääkseen teatterista.

Olli, jos kuka ajoit visiota: Suomesta puuttuu Suomen Kansainvälinen Teatteri, sellainen pitää Suomeen saada.  Ja missiota: sille pitää rakentaa talo Suomen toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Espooseen, josta teatteritalo vielä kokonaan puuttuu. Muista pienemmistäkään kaupungeista ei, paitsi ehkä no Kankaanpäästä, Raahesta ja Iisalmesta. Tässä porukassa Espoo vielä on.

Olli olet harvinainen teatterin hallintoihminen, liian vähävuotinen hallituksen puheenjohtaja, jonka sydän sykkii teatteritaiteelle varmaan edelleen, kenties politiikallekin, sekin rakkaitasi.

Minun lähtöni Espoosta ei johtunut Ollista eikä Espoosta tai hallituksesta, vaan ilman omaa ansiotani minuun karttuneesta iästä. Itsestä. Olli sopi julkisesti, että minä en saa lähteä ennen kuin uusi teatteritalo on valmis, mutta yksipuolisesti. Taisit samanlaisella sopimuksella kiinnittää kaksi seuraajaakin? Tiedän, että TTT:n rakennusta 1950-luvulla alkoi ajaa Eino Salmelainen, vasta neljäs häntä seurannut johtaja Mikko Majanlahti sai sen 1985 rakennettua. Kaipa Olli tämänkin tiesit, mutta koskaan 30 v. uransa aikana et luopunut  uudisrakennushankkeesta, et sen ajamisesta. Kun kiinnitit minut taisteluusi, framilla oli länsiväylä siihen karhusaarta vastapäätä Keilalahteen, sitten tuli monia muitakin paikkoja. Yhdessä tehtiin selvityksiä, laskelmia, selontekoja, jopa täysillä toimivan uuden kahden näyttämön ja harjoitushuoneen teatteritalon toimintakertomus optimistisesti silloin kaukana olevalta vuodelta 2017. Kulutettiin useita työvuosia sen perustelemiseen, että Suomelle olisi sekä taloudellisesti että kulttuurisesti järkevää perustaa ainutlaatuinen Kansainvälisen teatterin talo tänne Espooseen, se olisi koko Suomen etu. Emme me tätä työtä tehneet hukkaan, se tulee. Nähtäväksi jää, nimetäänkö sen näyttämöistä jompikumpi Männikkö-saliksi.

Haloo! Lukekaa tilastoista mitä tämä mies urallaan sai aikaan Espoolle! Ei kasvattanut 25:n vuoden aikana kaupunginapua teatterille juuri lainkaan, mutta sai sen taisteltua pysyvälle tasolle samalla kun kasvatti valtionavun kuusinkertaiseksi! Kertaakaan hän ei mennyt kerjäämään lisää rahaa kaupungilta, koska sai henkilökuntineen teatterin pysymään budjeteissaan! 30 vuotta! Haloo! Hakekaa mistä tahansa Suomen kaupungista samanlainen suoritus, ette löydä!  Hän rakensi teatterin niin tärkeäksi, että talovaatimus sille on jo itsestäänselvyys!  Eteenpäin mennään, vain pakki puuttuu!

Unelma uudesta teatteritalosta on muuttumassa todeksi, hanke Suomen Kansainvälisen Teatterin saamiseksi Espooseen siis myös. Onnea Suomi, 100 v. Onnea myös Ollin työn jatkajille. Paljon on kamppailtu ja saavutettu, enemmän molempaa on edessä.

Olli Männikkö, kiitos koko Suomen teatterikentän puolesta ja sen äänellä, sinä Suuri Mies! Sinua ei unohdeta, työsi on jäänyt niin moniin muisteihin!

Jäsenkirje 9/2017 13.12.2017   

 Hyvät Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen jäsenet

Teatteritalo rakennetaan kulttuuriaukion pohjoisreunalle

Vuonna 2005 Espoon kaupunginhallitus päätti, että teatterille rakennetaan talo Tapiolaan Vesiputoustalon itäpuolella olevalle kaupungin omistamalle tontille. Teatterisäätiö valmisteli rakentamista ja teetti hankkeesta suunnitelmat ja luonnospiirustukset. Kannatusyhdistys järjesti tukikonsertteja ja muita tapahtumia, joilla pyrittiin edistämään hanketta. Vuonna 2014 kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti, että hankkeen valmistelua jatketaan kaupungin teknisessä toimessa. Jaosto kehotti kaupunkisuunnittelulautakuntaa valmistelemaan teatteritalokorttelille asemakaavan. Lautakunta valmisteli ja hyväksyi yksimielisesti asemakaavan toukokuussa 2014. Asian valmistelu eteni hyvin ja huhtikuussa 2015 suunnitelmat esiteltiin säätiön hallitukselle ja annettiin se kuva, että lopullinen rakentamispäätös tehdään kaupunginhallituksessa syksyllä. Kesän aikana tilanne kuitenkin muuttui. Syksyllä ilmoitettiin, että teatterin tilat tehdään kulttuuriaukiolle maan alle.

Kahden vuoden väännön jälkeen kaupunginhallitus päätti 5.6.2017, että teatterin toimitilojen paikka on kulttuuriaukion pohjoisreunalla aukion ja urheilukentän välisellä alueella. Kaupunginhallitus kehotti virkakoneistoa yhdessä säätiön kanssa valmistelemaan hankesuunnitelman ja rahoitussuunnitelman vuoden 2018 loppuun mennessä. Valtuusto varasi ensi vuoden budjettiin 0.5 milj. euron määrärahan suunnittelua varten. Edelleen valtuusto hyväksyi yksimielisesti toivomuksen, että asia on tuotava valtuuston käsiteltäväksi ja päätettäväksi. Kannatusyhdistys jatkaa sitkeästi ponnisteluja teatteritalon puolesta. Espoolaiset ja Kaupunginteatteri tarvitsevat ja ansaitsevat teatteritalon.

” Syyssonaatti ” Revontulihallissa keskiviikkona 28.2.2018 klo 19 

Espoon Kaupunginteatterin kevätkauden esitys on Pasi Lampelan ohjaama, Ingmar Bergmanin käsikirjoitukseen perustuva Syyssonaatti. Rooleissa esiintyvät Satu Silvo, Leena Pöysti, Ulla Raitio ja Carl-Kristian Rundman. Kannatusyhdistys on varannut koko näytännön jäsenilleen ja heidän ystävilleen. Teatterilippu on hyvä joululahja ystäville ja perheenjäsenille.

Varaa lippusi sihteeriltä sähköpostitse laila.suokorte@kolumbus.fi tai puh 040 547 7505. Lipun hinta on 32 euroa/kpl. Saatuasi vahvistuksen maksa lippusi yhdistyksen tilille FI12 5724 4220 045856. Käytä viitenumeroa 882561. Liput jaetaan ennen esitystä teatterin aulassa.

Kannatusyhdistyksen vuosikokous on maanantaina 12.3.2018

Merkitse aika kalenteriisi. Varsinainen vuosikokouskutsu lähetetään helmikuun jäsenkirjeessä.

Teatteriretkiä kevätkaudella Lahteen ja Turkuun

Kannatusyhdistys on varannut lippuja Lahden kaupunginteatterin ”Täällä pohjantähden alla I”- esitykseen lauantaina 14.4. sekä Turun kaupunginteatterin ” Seitsemän veljestä”- esitykseen lauantaina 12.5. Lippujen varaamisesta tiedotamme helmikuun jäsenkirjeessä.

Toivotamme kaikille yhdistyksen jäsenille Iloista joulua ja hyvää tulevaa vuotta 2018.

Hallitus

 

 

© 2018 Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenYlös ↑