Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys

Author

Juhani Hakala

Tavoitteena maailman kärki

Erik

Kannatusyhdistys ja teatteri järjestivät kannatusyhdistyksen jäsenille keskustelun teatterin ohjelmistosta 26.2.19. Paikalla on ilahduttavan paljon kannatusyhdistyksen jäseniä.

Teatterinjohtaja Erik Söderblom kutsui kannatusyhdistyksen jäseniä teatterin ”ydinporukaksi”. Maan viimeisin kaupunginteatteri perustettiin jo 30 vuotta sitten ja osa perustajista on edelleen mukana toiminnassa. Oma teatteri oli tämän porukan tahto. Kannatusyhdistys on teatterille arvostettu viiteryhmä. Matka teatteritaloon on yhteinen matka.

Katsoja ei ole koskaan väärässä, siksi teatterin ja kannatusyhdistyksen vuoropuhelua tarvitaan. Näytelmä on salakirjoitusta, johon tarvitaan avain. Jos tätä avainta ei löydä, frustroituu. Teatterista on aika hankala lähteä kesken esityksen.

Erik kertoi omasta hyvin monipuolisesta taustastaan, mikä osanottajien mukaan näkyy monipuolisissa ohjelmistovalinnoissa ja viiteryhmissä sekä teatterin avautumisessa. Teatterissa on valmistumassa strategia 2019-2025. Teatteri on jo Suomen kärkeä, tavoitteena on nostaa teatteri kansainväliseen kärkeen.

Teatteri on kuin lapsen pään aukile – elämä sykkii pinnan alla.

Keskustelu

Keskustelu oli vilkasta. Ensimmäisessä puheenvuorossa vedettiin pitempää linjaa. Helmisen aika oli tasaisen hyvä. Vierailut erityisesti muistetaan. Mutta teatteri oli kääntynyt sisäänpäin, kuten muutkin Suomen teatterit.

Thibblinin aikana vierailujen taso romahti, mutta Erik on jo palauttanut aiemman korkean tason. Teatteri on monin tavoin avautunut ympäristöönsä (monet kansainväliset ja muut yhteistyöprojektit, katsojat näyttelijöinä jne). Puhuja piti myös erilaisia esitystekniikoita soveltavia ja kokeilevia näytelmiä tarpeellisina, vaikka suuri yleisö ei niistä välttämättä pidä. Se voi olla yksi syy kannatusyhdistyksen jäsenten passiivisuuteen. Mutta toisaalta teatteri on avautunut ympäristöön ja näkyy paremmin lehdistössä – puhuttelee uusia katsojapiirejä.

Teatterin kannalta on varmaan hyvä se, ettei teatterin talous ole kahden vain oman tuotannon varassa (keväällä 2019 kolme tuotantoa).

Seuraava puhuja otti esiin tärkeän asian, jota tuettiin monissa puheenvuoroissa: Länsiväylän teatterikielteisyys. Useampi henkilö on yrittänyt jokainen useampaa juttua, mutta mikään ei mene läpi. Aiemmin lehti julkaisi useimmat em. kirjoittajien jutut. Edellisen päätoimittajan haamu lepää edelleen lehden yllä. Teatterikielteisen pääkirjoittajan pääkirjoituksen asiavirheistä valitettiin Julkisen Sanan Neuvostoon ja sensuuri iski.

Espoon kaupungin omistaman Espoo Marketingin johtaja Kiikka Valo ei nähnyt teatteria tai Sinfoniettaa kaupungin vetovoimatekijänä (LV 20.2), vaikka puhui myös kansainvälisistä matkailijoista (Kansainvälinen teatteri). Tämä kuvaa osanottajan mukaan urheiluhenkisen kaupungin johdon suhtautumista teatteriin.

Erään puhujan mukaan Kansallisteatteri täytyy aina vaikka olisi huonojakin näytelmiä. Espoolla ei ole varaa tähän.

Ohjelmiston valinta on teatterin johtajan tärkein tehtävä. Kun teatterin konsepti muuttuu, on muistettava, että tarjolla on myös muuta kilpailevaa tarjontaa. Kokemuksien mukaan lehtien arvostelut eivät vaikuta esityksen menestykseen, vaan puskaradio.

Katsojat tulevat Espoon teatteriin näyttelijöiden vuoksi. Tässä Espoon on onnistunut. Kun näytelmän valmistelu aloitetaan ajoissa, voidaan valita parhaat ja sopivimmat näyttelijät. Ei olla vain muutaman vaihtumattoman ”vakinaaman” varassa. Näyttelijöiden piirissä Espoon teatterin maine on hyvä, tänne halutaan tulla.

Keskustelimme Esitystalouksista ja kielenkäytöstä esityksissä. Viimeisin Esitystalous sai arvostelua, mutta paljon enemmän kiitosta. Erikin mukaan hyvän esityksen tuleekin herättää keskustelua. Esitys ei ole hyvä, jos siitä ei olla eri mieltä.

Naiset täyttävät teatterit, konserteissa on molempia sukupuolia. Hyvin koulutetut keski-ikäiset naiset kantavat Suomen kulttuurielämää.

Leo

Kannatusyhdistyksen puheenjohtajan Leo Eskolan mukaan kannatusyhdistystä tarvitaan uudella tavalla. Yhteyksiä teatteriin voisi systematisoida. Hän kiitti teatterin monipuolista yleisötyötä. Yleisöpohjan laajentaminen on tarpeellista. Leo kiitti tästä osaltaan Marika Agarthia, joka on suruksemme siirtymässä Kansallisteatteriin.

Puhuttiin teatterin toiminnan laajentumisen edellyttämästä rahantarpeesta: ”Espoon pitää tukea teatteriaan yhtä paljon kuin se tukee Oopperaa”.

Juhani Hakala

Tässä on uusi teatteritalo!

Yhdistyksen puheenjohtaja Leo Eskola otti kantaa arkkitehtuurikilpailun voittaneeseen ehdotukseen jäsenille järjestetyssä teatterikeskustelussa 26.2. Voittajaehdokas ei ole teatterin kannalta aivan optimaalinen.

Jatkosuunnittelussa  otetaan huomioon sekä tilaajan, että teatterin tarpeet. Teatterilla on tärkeä rooli tuoda sen tarpeet jatkossa suunnittelijan tietoon. Teatterilla on hyvä ja perusteellinen kannanotto, jossa on esitetty tilatarpeet. Tältä pohjalta lähdemme rakentavassa yhteistyössä suunnittelijoiden kanssa etsimään teatterille parasta vaihtoehtoa.

 

Kaupunginteatteri tiedottaa:

Tapiolan Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion ja niiden ympäristön arkkitehtuurikilpailu on ratkennut. Voittaja on Uusikuu-niminen ehdotus, jonka pääsuunnittelusta on vastannut Verstas Arkkitehdit Oy. Kulttuurikeskuksen suunnittelussa yhteistyökumppanina on toiminut Arkkitehdit Mustonen Oy ja maisemasuunnittelussa Loci maisema-arkkitehdit Oy.

Palkintolautakunnan mukaan Uusikuu on toiminnallisesti paras ratkaisu Kulttuurikeskuksen uudistamiselle ja laajentamiselle. Se täydentää ja jalostaa parhaiten Tapiolan rakennettua kulttuuriympäristöä nykyistä arkkitehtuuria kunnioittaen.

”Uusikuun arkkitehtuuri on luontevaa ja korkeatasoista. Ehdotetut toimenpiteet sijoittuvat taloon luontevasti ja avaavat harkittuja näkymiä nykyisestä Kulttuurikeskuksesta Keskusaltaan suuntaan”, toteaa palkintolautakunnan puheenjohtaja Olli Isotalo.

”Suunnittelijat ovat vaivattomasti ja vähäeleisesti käsitelleet ja ratkoneet nykyisen talon toiminnallisia kehittämis- ja laajennustarpeita. Keskusaltaan alueelle ja Kulttuuriaukiolle syntyy mieleenpainuva, elämyksellinen paikka ja vetovoimainen alue.”

”Espoon uusi teatteri ja kulttuurikeskuksen uudistetut tilat rajaavat aukion, jota hallitsee teatterin lämpiön suurpiirteinen avaus. Aukion pehmeät muodot kutsuvat oleskeluun, tapahtumiin ja leikkiin. Kulttuuriaukiosta muodostuu Tapiolan ytimeen uusi elämää sykkivä sydän, joka kunnioittaa puutarhakaupungin henkeä”, kuvailee arkkitehti Ilkka Salminen Verstas Arkkitehdeistä.

Voittanut työryhmä jatkaa suunnittelua

Isotalon mukaan Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion ja niiden ympäristön uudistamishankkeen ripeälle edistämiselle on nyt hyvät edellytykset.

”Alueen suunnittelua jatketaan voittajaehdotuksen pohjalta. Suunnittelijoiden näkökulmasta tehtävä on haastava, sillä kyseessä on hyvin monipuolinen ja vilkas alue, jossa asuminen ja kaupalliset palvelut yhdistyvät kulttuuritoimintaan ja Tapiolan rakennettuun kulttuuriympäristöön. Lisäksi vireillä on hanke Kulttuuriaukion eteläreunaan ja viereiseen Keskustorniin sijoittuvasta uudesta hotellista ja elokuvakeskuksesta.”
Lisätiedot, Uusikuun esittely ja palkintolautakunnan arvostelupöytäkirja löytyvät Espoon kaupungin sivuilta.

Hallituksen kokous 2/2019, 11.2.19

Hallituksen kokous 2/2019, 11.2.19Hallituksen kokous 2/2019, 11.2.19

Flash, Flashia valmisteltiin jo vuonna 2009, mutta esiintyjän sairastumisen vuoksi esitykset peruttiin. Flash, Flashia valmisteltiin helmikuussa 2019, mutta sairastumisen vuoksi esitykset peruttiin. Flash, Flashia valmisteltiin toukokuussa 2019. Onkohan Andy Warholilla pilven reunalla jotain sitä vastaan, että hänestä tehtiin ooppera. Kolmas kerta toden sanoo, ja paljon huomiota saanut esitys esitetään toukokuussa.

Todettiin, että yhdistyksen taloudellinen tilanne on hyvä ja jäseniä 545. Jäsenkuntamme keski-ikä on melko korkea. Tulevassa strategiaseminaarissamme mietimme miten saada myös nuorempia mukaan, ainakin keski-ikäisiä.

Käsittelimme vuosikokousaineiston. Kokouskutsu, toimintakertomus 2018 ja toimintasuunnitelma 2019 löytyvät tätä kirjoitettaessa jo ”Toiminta-kansiosta”. Vuosikokoushan on 11.3.2019 klo 19 Kahvila Sakarissa. Vuosikokouksen jälkeen klo 19 on taiteilijatapaaminen. Vieraanamme on teatteriohjaaja, Finlandia-palkittu kirjailija Juha Hurme.

Esitystalouden Käsiohjelmien myynti onnistui taas hyvin. Teatterin tarjoama karonkka on pidetty ja lahjat jaettu.
Käsittelimme kevään ohjelmia ja tulokset löytyvät kansioista ”Teatteriretket” ja ”Tulevaa toimintaa”. Puhuimme 35-vuotisjuhlajärjestelyistä, mutta ei paljasteta vielä, minkälainen juhla on tulossa, jos joku saisi vaikka stipendin.

Yhdistyksen uusittu ilme ja kotisivut ovat valmistelussa syksyyn mennessä. Pyrimme lisäämään vuorovaikutteisuutta jäsenten ja hallituksen välille. Facebook-sivuja eivät ole houkutelleet jäseniä.

Kuitenkin kannatusyhdistyksen yksi tavoite on saavutettu, teatteritalo etenee. Paljon on vielä säätiön hallituksella töitä, ennen kuin teatteri on valmis vuonna 2025. Prosessi on vienyt myös kannatusyhdistyksen hallitukselta paljon aikaa ja vaivaa. Hallitus muotoili toiminnan painopisteen siirtämistä seuraavasti.Tulevina vuosina yhdistyksen jäsenmäärän merkittävä kasvattaminen ja jäsenkunnan aktivointi nykyistä laajemmin mukaan toimintaan ovat keskeisiä tavoitteita. Erityisesti nuorempia sukupolvia pitää saada Espoon Kaupunginteatterin ystäviksi. Uusien yhteistyömuotojen kehittämisellä asukas-ja kulttuuriyhdistysten kanssa voidaan edistää kasvua.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019

Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen toimintasuunnitelma vuodelle 2019

Yleistä

Yhdistyksen 35.toimintavuosi on käynnissä ja vuotta juhlitaan yhdessä teatterin kanssa. Yhdistyksen toiminnan keskeisin tavoite on edistää teatteritalon saamista Espooseen kulttuuriaukion pohjoispuolella olevalle tontille viimeistään vuonna 2025. Toimia tämän tavoitteen saavuttamiseksi ja Espoon kulttuurielämän voimistamiseksi jatketaan. Yhteistyötä Teatterisäätiön, teatterin, espoolaisten kulttuuriyhdistysten ja muiden teatteritoiminnasta kiinnostuneiden yhteisöjen ja henkilöiden kanssa jatketaan ja kehitetään. Toimintaa suunnataan vuoden 2025 jälkeiseen aikaan. Yhdistyksen strategia päivitetään. Graafinen ilme ja kotisivut uudistetaan.

Hallinto

Yhdistyksen vuosikokous pidetään 11. päivänä maaliskuuta 2019. Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Yhdistyksen hallituksessa on kahdeksan jäsentä, joista vuosittain neljä on erovuorossa. Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja tekee muut tarvittavat henkilövalinnat. Kannatusyhdistyksen edustajana Espoon Kaupunginteatterisäätiön hallituksessa on vuosina 2018-2019 varsinaisena jäsenenä Leo Eskola ja hänen varajäsenenään Riitta Väisänen. Leo Eskola toimii säätiön hallituksen varapuheenjohtajana.

Talous

Yhdistyksen tuotot muodostuvat jäsenmaksuista. Teatteriretkien ja muiden tapahtumien kustannukset pyritään kattamaan osallistumismaksuilla.. Taloussuunnitelma esitetään toimintasuunnitelman liitteenä.

Jäsenistö

Vuoden 2019 alussa yhdistyksessä oli 562 jäsentä. Jäsenmäärä pyritään pitämään vähintään nykyisellä tasolla. Uusia jäseniä pyritään saamaan eri tapahtumien yhteydessä. Erityisesti tavoitteena on saada nuoria jäseniä teatterin piiriin. Jäsenistölle tiedotetaan toiminnasta sähköpostitse tai jäsenkirjeellä 6-8 kertaa vuodessa. Toiminnasta ja tapahtumista tiedotetaan myös yhdistyksen kotisivuilla ja Fb-ryhmässä.

Toiminta

Yhdistys järjestää jäsenilleen ja teatterin ystäville tilaisuuksia, joissa teatteria ja teatteritoimintaa Espoossa tehdään tunnetuksi. Yhdistys vaikuttaa teatteripolitiikkaan Espoossa luomalla positiivista henkeä teatteritaidetta kohtaan. Keskeisin tavoite on edelleen teatteritalohankeen edistäminen. Kannatus-yhdistys seuraa tiiviisti teatteritaloasian valmistelua. Vaikuttaminen tapahtuu teatterisäätiön kautta tukemalla teatterin henkilökunnan valmistelutoimenpiteitä sekä vaikuttamalla poliittisiin päättäjiin ja virkamiehiin. Kannatusyhdistys voi myös resurssiensa puitteissa taloudellisesti tukea teatteritalohanketta.

– Kannatusyhdistys järjestää jäsenilleen ja muille kiinnostuneille teemailtoja ja keskustelutilaisuuksia teatteriin liittyvistä aiheista.
– Yhdistyksen 35-vuotista taivalta ja teatterin 30 vuotista toimintaa juhlitaan yhdessä teatterin kanssa syksyllä 2019
– Yhdistys varaa ja välittää lippuja Espoon Kaupunginteatterin esityksiin ja edistää kaikin käytettävissä olevin keinoin teatterin ja sen ohjelmiston tuntemusta.
– Teatteriretkiä järjestetään jäsenistön toiveiden mukaisesti eri teattereihin.
– Kulttuuriin liittyvää verkostoitumista vahvistetaan erityisesti espoolaisten yhteisöjen kesken
– Yhteistyössä teatterin ja kaupunginteatterisäätiön kanssa järjestetään teatterin tulevaisuustapahtuma ja muita tilaisuuksia espoolaisille luottamushenkilöille ja kulttuurijärjestöille.
– Kannatusyhdistys kartuttaa stipendirahastoa tukeakseen Espoon Kaupunginteatterin hyväksi tehtyä työtä. Yhdistys tukee stipendeillä myös Espoon esittävän taiteen koulun (ESKO) oppilaita.
– Kannatusyhdistys kartuttaa uuden teatteritalon taiderahastoa.
– Kannatusyhdistys nimeää ja muistaa kunniajäseniä.
– Kannatusyhdistys jatkaa käsiohjelmien myyntiä teatterin esityksissä vapaaehtoistyönä vuonna 2019.
– Kannatusyhdistyksen strategia päivitetään.

Toimintakertomus vuodelta 2018

 

Espoon Kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen toimintakertomus vuodelta 2018

Yleistä

Vuosi 2018 oli kannatusyhdistyksen 34. toimintavuosi. Teatteritalohankkeen edistäminen ja Espoon kaupunginteatterin tunnettuuden parantaminen ovat olleet toiminnan keskeisiä tavoitteita.

Teatterin ja kannatusyhdistyksen tunnettuutta ja yhdistyksen jäsenhankintaa on parannettu tiedottamisella ja yhteistyöllä. Jäsentilaisuuksia ja teatteriretkiä on järjestetty perinteiseen tapaan. Jäsenistö on kyselyn mukaan ollut tyytyväistä yhdistyksen toimintaan.

Teatteritalohanke eteni vuoden 2018 aikana. Espoon kaupunginhallituksen 5.6.2017 tekemän päätöksen mukaisesti teatterin uudet tilat toteutetaan kulttuuriaukion pohjoisreunalla olevalle tontille. Kannatusyhdistys on tukenut tehtyä paikkaratkaisua ja toiminut aktiivisesti yhteistyössä teatterisäätiön hallituksen kanssa sen puolesta, että teatterin toimintaedellytykset ja tulevaisuuden kehittämismahdollisuudet turvataan rakentamalla mahdollisimman pian hyvin toimiva teatteritalo. Espoon kaupunki järjesti kulttuuriaukion ja sen ympäristön kehittämisestä arkkitehtuurikilpailun, joka päättyi 26.10.2018. Kilpailun ratkaisu on tulossa helmikuussa 2019.

Hallinto

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 12.3.2018. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräisten asioiden lisäksi yhdistyksen sääntöjen muuttaminen. PRH on hyväksynyt muutokset. Yhdistyksen kokoukset voidaan nyt kutsua koolle sähköpostitse tai kirjeellä.

Yhdistyksen asioita hoitaa vuosikokouksessa valittu hallitus, jossa on kahdeksan jäsentä. Puolet heistä on vuosittain erovuorossa. Erovuorossa olleet jäsenet Leo Eskola, Juhani Hakala, Sinikka Mäntysalo-Lamppu ja Laila Suokorte valittiin uudelleen kahdeksi vuodeksi hallituksen jäseniksi. Hallituksen jäseninä jatkavat Raini Sipilä, Eila Uotila, Raimo Venäläinen ja Riitta Väisänen.:

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa 26.3.2018 yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Leo Eskola, varapuheenjohtajaksi Eila Uotila, sihteeriksi Laila Suokorte, tiedottajaksi Juhani Hakala ja isännäksi Raimo Venäläinen. Hallitus kokoontui toimintavuonna 11 kertaa.

Toiminnantarkastaja

Kannatusyhdistyksen toiminnantarkastajana on toiminut revisioneuvos Tapio Luoma ja varatoiminnantarkastajana Jan-Henrik Kulp.

Jäsenet

Jäsenmäärä oli vuoden 2018 alkaessa 580 henkilöjäsentä ja yksi yhteisöjäsen, Espoon kaupunginteatteri. Kertomusvuoden päättyessä henkilöjäsenmäärä oli 562. Yhdistyksen jäsenille on tiedotettu tulevista tapahtumista yhteensä yhdeksällä jäsenkirjeellä. Suurimmalle osalle jäsenkirje on lähetetty sähköpostitse. Paperikirjeen ovat saaneet ne jäsenet, jotka ovat sitä halunneet. Jäsenkirjeet on julkaistu myös yhdistyksen kotisivuilla www.eskateka.fi. Kotisivuilla on julkaistu myös selostukset hallituksen kokouksista.

Edustus Espoon kaupunginteatterisäätiössä

Teatterisäätiön hallituksessa on kannatusyhdistyksen valitsemana jäsenenä toiminut Leo Eskola ja varajäsenenä Riitta Väisänen. Leo Eskola on toiminut säätiön hallituksen varapuheenjohtajana.

Yhdistyksen talous

Yhdistyksen toiminta rahoitetaan pääasiallisesti jäsenmaksuilla. Henkilöjäsenten jäsenmaksu oli kertomusvuonna 20 euroa ja yhteisöjäsenen 500 euroa tai 1000 euroa. Espoon kaupunginteatteri on maksanut jäsenmaksunaan 1000 euroa. Jäsenmaksutuotot olivat yhteensä 12 740 euroa.

Vuoden 2018 varsinaisen toiminnan tuotot olivat 13 062 euroa ja kulut 15 889 euroa. Teatteriretkien osallistumismaksut olivat yhteensä 17 515 euroa ja kulut 17 814,03 euroa

Jäsenmaksutuotot, toiminnan tuotot ja osallistumismaksut olivat vuonna 2018 yhteensä 43 317 euroa (vuonna 2017 yhteensä 39 953 euroa)

Tilikauden toiminnallinen tulos on 5 846,57 euroa. Rahastosiirron jälkeen tulos on 2 846,57 euroa (vuonna 2017 tulos oli -1 424,13 euroa)

Teatteritalon taiderahasto

Taiderahastoon siirrettiin rahaston sääntöjen mukaisesti 2000 euroa.

Stipendirahasto

Stipendirahastoon siirrettiin rahaston sääntöjen mukaisesti 1000 euroa.

Stipendirahastosta jaettiin 50 € kannustusstipendit Espoon esittävän taiteen koulun (ESKO) neljälle Taiteen perusopetuksen suorittaneelle oppilaalle:
Sirkuslinjalta stipendin saivat Lea Finne ja Elisa Eloranta
Teatterilinjalta stipendin saivat Maija Kuhanen ja Lilli Somerto

Varsinainen toiminta

Espoon kaupunginteatterisäätiö ja kannatusyhdistys järjestivät yhteistyössä ” Espoon kaupunginteatteri 2025” otsikolla tulevaisuustapahtuman Revontulihallissa 22.5.2018. Yhteisenä tavoitteena oli tukea teatteritalohanketta. Keskeisenä sisältönä oli Tapiolan kulttuuriaukion uudistaminen ja käynnistynyt arkkitehtuurikilpailu. Uudistushanketta esittelivät teknisen toimen johtaja Olli Isotalo, kulttuurijohtaja Susanna Tommila ja teatterinjohtaja Erik Söderblom. Tilaisuuteen osallistui n. 100 henkeä.

Espoo-päivänä 25.8.2018 yhdistys osallistui ”Esirippu auki tapahtumaan” Revontulihallilla. Tapahtumayleisölle järjestettiin ”Testaa tietosi teatterista”-tietovisa. Leikkimieliseen tietovisaan osallistui 120 henkilöä. Yhdistyksen jäsenhankintaa harjoitettiin visailun ohessa.

2.12.2018 yhdistys osallistui Kivenlahti-Stensvik ry:n joulumyyjäisiin. Tavoitteena oli lisätä teatterin ja yhdistyksen tunnettuutta Espoonlahden alueella ja hankkia uusia jäseniä yhdistykseen. Myyjäisissä oli yleisöä noin 350 henkeä.

Yhdistyksen pikkujoulu järjestettiin Revontulihallin lämpiössä 11.12.2018. Ohjelmassa oli mm. Globe Art Point- sarjaan kuuluva “Renaissance Lab”-esitys. Yleisöä pikkujoulussa oli 65 henkeä.

Teatterin ja kannatusyhdistyksen yhteistyö on toimintavuonna sujunut perinteisen hyvin.

Kannatusyhdistys on jatkanut omien tuotantojen käsiohjelmien myyntiä talkootyönä. Talkooryhmässä on ollut 30 yhdistyksen jäsentä. Käsiohjelmien myynnistä teatteri sai tuloja 8377 euroa.

Kannatusyhdistys on varannut jäsenilleen ja heidän ystävilleen jäsenhintaisia lippuja teatterin omiin tuotantoihin ja vierailuesityksiin. Yksittäisiin esitykseen yhdistyksen jäsenet ovat voineet ostaa jäsenhintaisia lippuja. Ostettujen lippujen määrällä mitattuna yhdistys on teatterin suurin asiakas. Yhdistys on myös omalla tiedotuksellaan tukenut teatterin markkinointia ja lipunmyyntiä. ”All The Sex I ve Ever Had”- esitykseen ja ” Suomen historia”-esitykseen on hankittu esiintyjiä yhdistyksen tiedotuskanavien välityksellä.

Teatteri on tukenut kannatusyhdistystä mm. antamalla oikeuden käyttää kopiokonetta ja kustantamalla jäsenkirjeiden postituksen. Teatterin tiloja on saatu käyttöön kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin. Teatterin kotisivuilta on linkki kannatusyhdistykseen. Jäseneksi voi liittyä tämän linkin kautta (www.espoonteatteri.fi -yleistä). Suurin osa uusista jäsenistä tulee sitä kautta. Kannatusyhdistyksellä on välittänyt tietoa teatterista kotisivuillaan, jäsenkirjeissään ja sähköpostiviesteillä.

Yhteistyökumppaneitamme ovat toimintavuonna olleet Espoon esittävän taiteen koulu (ESKO), Espoon puhallinorkesteri (EPO), Espoon lahden lukio, Espoon Urkuyö ja Aaria ry ja Kivenlahti-Stensvik ry. Yhdistyksen jäsenille on tiedotettu yhteistyökumppaneidemme tilaisuuksista ja tapahtumista

Teatteritalohankkeen edistäminen on ollut kuluneenkin vuoden keskeinen toiminnan kohde. Espoon kaupunginteatterisäätiön hallitus perusti marraskuussa 2017 Teatteritilatoimikunnan edistämään talohanketta. Yhdistyksen puheenjohtaja Leo Eskola on toiminut tilatoimikunnan jäsenenä ja sihteerinä. Yhdistyksen hallitus on käsitellyt teatteritaloasiaa kaikissa kokouksissaan. Yhdistyksen ehdotuksia on viety tilatoimikunnan ja säätiön hallituksen käsittelyyn. Teatterisäätiön sitkeiden ponnistelujen ansiosta talohanke eteni vuoden 2018 aikana. Arkkitehtuurikilpailu järjestettiin ja saadut ehdotukset ovat palkintolautakunnan käsiteltävinä. Espoon kaupunginvaltuuston hyväksymässä vuoden 2019 talousarviossa on varattu 0,5 milj. euroa talohankkeen jatkosuunnitteluun..

Kannatusyhdistys jatkaa sitkeästi ponnisteluja teatteritalon puolesta. Espoolaiset ja Kaupunginteatteri tarvitsevat ja ansaitsevat teatteritalon.

Teatteriretket

Teatteriretket ovat edelleen olleet hyvin suosittuja jäsenten keskuudessa. Toimintavuonna järjestettiin viisi retkeä, osallistujia oli yhteensä 296.

Teatteriretki Lahden kaupunginteatteriin la 14.4.2018, ” Täällä pohjantähden alla 1″, 80 osallistujaa.
Teatteriretki Turkuun la 12.5.2018, “Seitsemän veljestä”, 60 osallistujaa.
Teatteriretki Hämeenkyrön kesäteatteriin ti 31.7.2018, “Sillanpää -ooppera”, 55 osallistujaa.
Teatteriretki Tampereelle pe 19.10.2018, ”Sademies”, 50 osallistujaa
Teatteriretki Lohjan teatteriin la 24.11. 2018, ”Nunnia ja konnia”. 51 osallistujaa.

.
Julkisuus

Kannatusyhdistys on toimintavuoden aikana lisännyt tiedotusta kotisivuilla ja facebookissa. Tiedotteita, kirjoituksia ja valokuvia on toimitettu myös tiedotusvälineille sekä Länsiväylän kumppanisivuille.

Tuleva kehitys ja toiminnan haasteet

Teatteritalohanke etenee. Tavoitteena on, että uudet tilat olisivat teatterin käytössä viimeistään vuonna 2025. Kannatusyhdistys tukee toiminnallaan teatteria ja teatterisäätiötä, jotta tavoite saavutettaisiin. Kannatusyhdistyksen on valmistauduttava myös vuoden 2025 jälkeiseen aikaan.

Uudet tilat mahdollistavat teatterin toiminnan laajentamisen. ja edellyttävät vuotuisen katsojamäärän kaksinkertaistamista nykyiseen verrattuna. Tulevina vuosina yhdistyksen jäsenmäärän merkittävä kasvattaminen ja jäsenkunnan aktivointi nykyistä laajemmin mukaan toimintaan ovat keskeisiä tavoitteita. Sitä kautta parannetaan teatterin ja yhdistyksen tunnettuutta ja edistetään katsojamäärien kasvua.. Erityisesti nuorempia sukupolvia pitää saada Espoon Kaupunginteatterin ystäviksi. Uusien yhteistyömuotojen kehittämisellä asukas-ja kulttuuriyhdistysten kanssa voidaan edistää kasvua. Tässä on haastetta teatterille ja kannatusyhdistykselle.

Kutsu Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen

Kutsu Espoon Kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen

Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen vuosikokous pidetään maanantaina 11.3.2019 klo 18 Kahvila Sakarissa os. Revontulentie 8. Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokousaineistot julkaistaan 18.2.2019 yhdistyksen kotisivuilla www.eskateka.fi

Vuosikokouksen jälkeen klo 19 on taiteilijatapaaminen. Vieraanamme on teatteriohjaaja, Finlandia-palkittu kirjailija Juha Hurme.

Kokoustarjoilujen takia pyydämme osallistujia ilmoittautumaan 7.3.2019 mennessä sähköpostitse laila.suokorte@kolumbus.fi tai puh 040 547 7505.

Vuosikokouksen esityslista

1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja
3. Valitaan kokouksen sihteeri
4. Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
5. Läsnäolijoiden toteaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus
6. Työjärjestyksen hyväksyminen
7. Esitetään yhdistyksen toimintakertomus ja tilinpäätös sekä toiminnantarkastajan lausunto
8. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille
9. Valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Erovuorossa ovat Raini Sipilä, Eila Uotila, Raimo Venäläinen ja Riitta Väisänen
10. Valitaan toiminnantarkastaja ja hänen varamiehensä
11. Määrätään jäsenmaksun suuruus
12. Päätetään talousarvio kuluvaa toimintavuotta varten
13. Päätetään hallituksen jäsenten ja toiminnantarkastajan palkkiosta
14. Päätetään toimintasuunnitelma kuluvaa toimintavuotta varten
15. Ilmoitusasiat
16. Kokouksen päättäminen

Espoo 11.2.2019

Espoon Kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen hallitus

Jäsenkirje 2/2019, 13.2.2019

Hyvät Espoon Kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen jäsenet

Kutsu Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen

Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen vuosikokous pidetään maanantaina 11.3.2019 klo 18 Kahvila Sakarissa os. Revontulentie 8. Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokouksen esityslista on kirjeen lopussa. Kokousaineistot julkaistaan 18.2.2019 yhdistyksen kotisivuilla www.eskateka.fi

Vuosikokouksen jälkeen klo 19 on taiteilijatapaaminen. Vieraanamme on teatteriohjaaja, Finlandia-palkittu kirjailija Juha Hurme. Kokoustarjoilujen takia pyydämme osallistujia ilmoittautumaan 7.3.2019 mennessä sähköpostitse laila.suokorte@kolumbus.fi tai puh 040 547 7505.

Espoon Kaupunginteatterin kevätkauden omat tuotannot Revontulihallissa

Espoon Kaupunginteatterin kevätkausi on rakenteellisesti erilainen kuin ennen. Esitystalous 3:n viimeinen esitys oli 9.2.2019. Esitystalous trilogian viimeisen osan Radio Stagen tarinan näki yli 22 000 katsojaa. Kiitokset yhdistyksen talkooporukalle Esitystalouden käsiohjelmien uutterasta ja tuloksellisesta myynnistä.

Uusia omia tuotantoja on kevätkaudella kolme.. Maaliskuun alussa saa ensi-iltansa Petri Tammisen tekstiin perustuva ”Suomen historia”, jonka on dramatisoinut ja ohjannut Erik Söderblom. Maaliskuun lopulla ja huhtikuussa esitetään Juha Hurmeen ohjaama Peter Weissin klassikkoteos ”Marat/Sade” suomenkielellä. Teos on saanut ruotsinkielisen ensi-iltansa Teatteri Universumissa lokakuussa 2018. Juhani Nuorvalan säveltämän Andy Warholista kertovan oopperan ”Flash Flash”- esitykset on siirretty toukokuun viikolle 19. Teoksen on ohjannut Erik Söderblom.
Lisätietoja kaikista kevätkauden esityksistä saa teatterin kotisivuilta www.espoonteatteri.fi

Kannatusyhdistys on varannut jäsenilleen ja heidän ystävilleen edulliseen hintaan lippuja näihin omien tuotantojen esityksiin seuraavasti:

Suomen historia” torstaina 14.3.2019 klo 19
lipun hinta 24 euroa/henkilö, maksun viitenumero 882590, viimeinen varauspäivä 28.2.2019

” Marat/Sade” tiistaina 9.4.2019 klo 19
lipun hinta 29 euroa/henkilö, maksun viitenumero 883803, viimeinen varauspäivä 26.3.2019

”Flash Flash” perjantaina 10.5.2019 klo 19
lipun hinta 24 euroa/henkilö, maksun viitenumero 882587 , viimeinen varauspäivä 26.4.2019

Varaa lippusi Revontulihallin esityksiin sihteeriltä sähköpostitse laila.suokorte@kolumbus.fi tai puh 040 547 7505. Saatuasi vahvistuksen maksa lippusi yhdistyksen tilille FI12 5724 4220 045856. Käytä esityskohtaista viitenumeroa. Liput jaetaan ennen esitystä teatterin aulassa.

” Billy Elliot ” Tampereen Työväenteatterissa 23.2.2019

Kannatusyhdistys tekee retken Tampereen Työväenteatteriin katsomaan ” Billy Elliot” -musikaalia lauantaina 23.2.2019. Lähtö on Revontulihallilta klo 10.00. Retken osallistumismaksu on 85 euroa/henkilö. Osallistumismaksu sisältää teatterilipun, edestakaisen matkan ja väliaikatarjoilun. Muutamia lippuja on vielä saatavilla. Tiedustelut sähköpostitse laila.suokorte@kolumbus.fi tai puh 040 547 7505. Saatuasi vahvistuksen maksa osallistumismaksu yhdistyksen tilille FI12 5724 4220 045856. Käytä viitenumeroa 880026.

” Näytelmä, joka menee pieleen” Turun kaupunginteatterissa 6.4.2019

Kannatusyhdistys tekee retken Turun kaupunginteatteriin katsomaan komediaa ” Näytelmä, joka menee pieleen” lauantaina 6.4 2019. Lähtö Revontulihallilta klo 11.30. Retken osallistumismaksu on 70 euroa/henkilö. Osallistumismaksu sisältää teatterilipun, edestakaisen matkan ja väliaikatarjoilun. Varaa lippusi 19.2.2019 klo 10 alkaen sähköpostitse laila.suokorte@kolumbus.fi tai puh 040 547 7505. Saatuasi vahvistuksen maksa osallistumismaksu yhdistyksen tilille FI12 5724 4220 045856. Käytä viitenumeroa 883476.

Vuosikokouksen esityslista

1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja
3. Valitaan kokouksen sihteeri
4. Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
5. Läsnäolijoiden toteaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus
6. Työjärjestyksen hyväksyminen
7. Esitetään yhdistyksen toimintakertomus ja tilinpäätös sekä toiminnantarkastajan lausunto
8. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille
9. Valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Erovuorossa ovat Raini Sipilä, Eila Uotila, Raimo Venäläinen ja Riitta Väisänen
10. Valitaan toiminnantarkastaja ja hänen varamiehensä
11. Määrätään jäsenmaksun suuruus
12. Päätetään talousarvio kuluvaa toimintavuotta varten
13. Päätetään hallituksen jäsenten ja toiminnantarkastajan palkkiosta
14. Päätetään toimintasuunnitelma kuluvaa toimintavuotta varten
15. Ilmoitusasiat
16. Kokouksen päättäminen
Vuosikokousaineistot julkaistaan yhdistyksen kotisivuilla www.eskateka.fi 18.2.2019

Tämä jäsenkirje lähetetään sähköisesti niille jäsenille, joiden sähköpostiosoite on jäsenrekisterissämme. Niille jäsenille, joiden sähköpostiosoitetta yhdistyksellä ei ole tai jotka ovat ilmoittaneet haluavansa paperikirjeen, lähetetään kirjeet postitse. Jäsenkirjeet on luettavissa myös kotisivuillamme www.eskateka.fi

Espoon Kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen hallitus

ESKO: “luovuuden timantti”

Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys on ollut vuosia Espoon esittävän taiteen koulun, Eskon kumppani (http://www.esko.fi/ ). Yhteistyö on toteutunut pääsääntöisesti vuosittain jaettavalla teatteri -ja sirkusryhmien perusopetuksen päättäneiden stipendillä. Stipendit on jaettu keväisin, kaksi nuorta molemmista ryhmistä.

Esko on Suomen suurin esittävän taiteen koulu, joka toimii muutamassa toimipisteessä Espoon alueella.  Esko tarjoaa opetusta teatteri- ja sirkustaiteesta myös harrastemuotoisesti kaiken ikäisille. Koulussa on yhteensä 580 oppilasta ja koulu tarjoaa elämyksellisissä ja vuorovaikutteisissa pienryhmissä niin henkisiä kuin fyysisiäkin taitoja. Jokainen saa oppia, ideoida ja luoda uutta. Huomioitavaa on, että laajan oppimäärän mukaista teatteritaiteen perusopetusta koko Suomen tasolla annetaan neljässä oppilaitoksessa: Oulun taidekoulussa, Taidekoulu Estradissa Lappeenrannassa, Tikkurilan teatteri- ja sirkuskoulussa Vantaalla ja Espoon esittävän taiteen koulussa.

Minulla oli ilo osallistua helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Eskon esittävän taiteen päättötyöesityksiin Kannussalissa. Keväällä 2018 osallistuin sirkusryhmän harjoitustuntiin sirkusryhmien opetustiloissa Pohjois-Espoossa. Esko, Espoon esittävän taiteen koulu on mielestäni ’piilossaoleva’ luovuuden timantti, jonka soisi näkyvän tähänastista enemmän Espoon kulttuuripuheessa. Toivon, myös kannatusyhdistyksen jäsenten keskuudessa. Pari kertaa vuodessa järjestettäviin teatteri- ja sirkusryhmien päättötyönäytöksiin osallistuminen on oiva tuki koululle. Se on myös erinomainen kokemus itselle nuorten opintojen tuoman pätevyyden ja heidän esittämisen riemun kohtaamiseen.  Kuten Eskon rehtori Terhi Perälä totesi:” ”Yleisö on se, jolle myös nuoret taidetta tekevät.”  Näin myös totesin 2.2.2019 esityksissä Kannussillassa.

Aivan mahtavaa osaamista ja paneutumista päättötyöesityksiin, jotka olivat kahdentoista vuoden opintojen H-hetki. Lauantaina esitettiin Arto Paasilinnan Jäniksen vuosi ja William Shakespearen Myrsky. Oivaltavaa, innostavaa, keskittyvää, heittäytyvää ja nerokasta, näin voi katsojakokemusta kuvata. Puolentoistatunnin esitykset keskittivät katsojan olennaisen äärelle. Katsojan huomiota ei hajottanut monessa tasossa liikkuva näyttämön lavastetekniikka. Ydin oli itse näyttelijätyössä, tukenaan riisuttu ja oivaltava näyttämörekvisiitta. Valotekniikka omanaan ja merkittävä, jossa myös alan opiskelijan suunnittelu ja toteutus.  Innostava, koulun taiteen perusopetustyötä ja itse nuorten elinvoimaista näyttelijätyötä ilmaisuvoimallaan toteuttava taiteellinen lauantain iltapäivä oli upea kokemus. Toivonkin, että kannatusyhdistyksen jäsenet löytävät Eskon esityksiä ja osallistuvat. Ilahtuvat itse ja tukevat samalla arvokasta taiteen perusopetustyötä, jota Suomen suurimmassa esittävän taiteen koulussa ansiokkaasti toteutetaan.  Yhdistyksen www-sivuilla tullaan tiedottamaan Eskon tapahtumista ja päättötyöesityksistä.

 

Sinikka Mäntysalo-Lamppu

Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys

Hallituksen jäsen

 

 

Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdityksen jäsenkirje 1/2019

Hyvät Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen jäsenet

Jäsenkortti ja jäsenetu

Oheisena lähetämme vuoden 2019 henkilökohtaisen jäsenkorttisi. Sitä vastaan saat teatterin lipunmyynnistä ostamastasi Espoon Kaupunginteatterin perushintaisesta lipusta 5 euroa alennusta. Alennus on henkilökohtainen ja se pätee kaikkiin teatterin esityksiin.

Tämä jäsenkirje lähetetään postitse kaikille yhdistyksen jäsenille. Niille jäsenille, joiden sähköpostiosoite on jäsenrekisterissämme, lähetetään tämä kirje myös sähköisesti.

Espoon Kaupunginteatterin kevätkauden omat tuotannot Revontulihallissa

Espoon Kaupunginteatterin kevätkausi on rakenteellisesti erilainen kuin ennen. Omia tuotantoja on runsaasti tarjolla. Esitystalous 3:n esitykset jatkuvat 9.2.2019 saakka. Uusia omia tuotantoja on kevätkaudella kolme. Ensimmäisenä esitetään helmikuussa Juhani Nuorvalan säveltämä Andy Warholista kertova ooppera ”Flash Flash”. Teoksen on ohjannut Erik Söderblom. Maaliskuun alussa on vuorossa Petri Tammisen tekstiin perustuva ”Suomen historia”, jonka on dramatisoinut ja ohjannut Erik Söderblom. Maaliskuun lopulla ja huhtikuussa esitetään Juha Hurmeen ohjaama Peter Weissin klassikkoteos ”Marat/Sade” suomenkielellä. Teos on saanut ruotsinkielisen ensi-iltansa Teatteri Universumissa lokakuussa 2018. Lisätietoja näistä esityksistä on teatterin kotisivuilla www.espoonteatteri.fi

Kannatusyhdistys on varannut edulliseen hintaan lippuja näihin omien tuotantojen esityksiin jäsenilleen ja heidän ystävilleen seuraavasti:

” Flash Flash” perjantaina 15.2. 2019 klo 19, lipun hinta 24 euroa/henkilö, maksun viitenumero 882587 , viimeinen varauspäivä 8.2.2019

” Suomen historia” torstaina 14.3.2019 klo 19, lipun hinta 24 euroa/henkilö, maksun viitenumero 882590, viimeinen varauspäivä 28.2.2019

” Marat/Sade” tiistaina 9.4.2019 klo 19. lipun hinta 29 euroa/henkilö, maksun viitenumero 883803, viimeinen varauspäivä 26.3.2019

Varaa lippusi Revontulihallin esityksiin sihteeriltä sähköpostitse laila.suokorte@kolumbus.fi tai puh 040 547 7505. Saatuasi vahvistuksen maksa lippusi yhdistyksen tilille FI12 5724 4220 045856. Käytä esityskohtaista viitenumeroa. Liput jaetaan ennen esitystä teatterin aulassa.

Kannatusyhdistyksen teatteriretket kevätkaudella 2019

” Billy Elliot ” Tampereen Työväenteatterissa 23.2.2019. Kannatusyhdistys tekee retken Tampereen Työväenteatteriin katsomaan ” Billy Elliot” -musikaalia lauantaina 23.2.2019 klo 13. Lähtö on Revontulihallilta klo 10.00. Retken osallistumismaksu on 85 euroa/henkilö. Osallistumismaksu sisältää teatterilipun, edestakaisen matkan ja väliaikatarjoilun. Varaa lippusi 21.1.2019 klo 10 lähtien sähköpostitse laila.suokorte@kolumbus.fi tai puh 040 547 7505. Saatuasi vahvistuksen maksa osallistumismaksu yhdistyksen tilille FI12 5724 4220 045856. Käytä viitenumeroa 880026.

– Turun kaupunginteatteri lauantai 6.4.2019 klo 14.00, ” Näytelmä, joka menee pieleen”, lippuvarauksesta tiedotetaan helmikuun jäsenkirjeessä

– Lahden kaupunginteatteri lauantai 11.5..2019 klo 13.00, ”Ikitie”, lippuvarauksesta tiedotetaan maaliskuun jäsenkirjeessä

Espoon Kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen vuosikokous on maanantaina 11.3.2018 klo 18 teatterilla

Merkitse aika kalenteriisi. Vuosikokouskutsu lähetetään helmikuun jäsenkirjeessä. Toimintasuunnitelma ja -kertomus julkaistaan yhdistyksen nettisivuilla www.eskateka.fi helmikuun loppupuolella.

” Teatterin tulevaisuus”- tapahtuma huhtikuussa

Espoon Kaupunginteatteri ja kannatusyhdistys järjestävät ”Teatterin tulevaisuus”- tapahtuman Revontulihallin lämpiössä huhtikuussa. Kutsu tilaisuuteen lähetetään maaliskuun jäsenkirjeessä.

Hyvää teatterivuotta toivottaen

Espoon Kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen hallitus

 

Hallituksen kokous 1/19, 14.1.19

Kokouksen aluksi ikävä velvollisuutemme oli todeta sääntöjen perusteella muutama ihminen eronneeksi, koska eivät ole maksaneet jäsenmaksua kahteen vuoteen. Yhdistyksellä ei ole muita tulolähteitä.

Odottelemme arkkitehtuurikilpailun tuloksia. Kun talon rakentamisen suunnittelu alkaa, on vielä paljon paimennettavaa. Ennen viime vuotta teatteri ei päässyt mukaan omien tilojensa valmisteluun. Myös Länsiväylä suhtautui kielteisesti omaan teatteritaloon. Vaikuttaminen päättäjiin on vienyt valtavasti myös kannatusyhdistyksen energiaa. Meillä on tulossa strategiaseminaari, jossa mietimme uutta tilannetta. Oman teatteritalon rakentamisen tukeminen on sääntöjen mukainen tehtävä, mutta ehkä muut yhdistyksen tavoitteet nousevat nyt enemmän esille, kun talo etenee yhteistyössä kaupungin kanssa – toivottavasti.

Seuraavaksi valmistelimme vuosikokousta. Toimintakertomus- ja suunnitelma alkavat olla kuosissaan. Ne tulevat näille sivuille tutustuttaviksi ennen vuosikokousta. Yhdistyksen hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi vuotta ja puolet hallituksesta on erovuorossa kerrallaan.

Kävimme läpi kevätkauden ohjelmaa. Lippuja on varattu Revontulihallin esityksiin ”Flash, Flash”, ”Suomen Historia” ja ”Marat/Sade”. Näytelmät esitellään kansiossa Ajankohtaista/Tulevia tapahtumia. Myös teatterivierailut löytyvät sieltä: Tampereen Työväenteatterin ”Billy, Elliot”, Turun kaupunginteatterin ”Näytelmä joka menee pieleen” ja Lahden kaupunginteatterin ”Ikitie”.

Mietimme myös 35 v juhlaseminaaria jäsenille, mutta siitä myöhemmin. Juhlavuoteen liittyen suunnittelemme yhdistyksen yhdenmukaista graafista ilmettä ja uusimme kotisivujen alustan. Nykyinen alusta on melko jäykkä, ei salli kovasti luovuutta. Kartoitimme myös mahdollisia stipendin saajia.

Muistuttaisin vielä, että yhdistyksen Facebook-sivuille pääsee näiden sivujen etusivulta. Siellä jäsenet voivat esittää vierailutoiveita, kommentoida esityksiä, esittää toivomuksia muuten hallitukselle jne.

Juhani Hakala

© 2019 Espoon kaupunginteatterin kannatusyhdistys — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenYlös ↑